AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla yurtdışında yaşayan seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun 2 gün önce yaptığı bazı vaatleri tekrarlayan Erdoğan, her yıl yurtdışında yaşayan 10 bin genci Türkiye'ye getireceklerini savundu.

Kaynak: AA
Erdoğan yurtdışındaki seçmenlere seslendi: Her yıl 10 bin genci Türkiye'ye getireceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışındaki seçmenlere seslendi. Yurtdışında yaşayan 10 bin genci her yıl Türkiye'ye getireceklerini savunan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nı 'Güçlü Türkiye Güçlü Diaspora' şiarıyla beraber inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik paylaşım yaptı. 

"Önceki iktidar sahipleri yıllarca sizleri görmezden geldi, sadece döviz ihtiyacı olduğunda sizi hatırladı. Biz ise her sıkıntınızda yanınızda olduk, pek çok sorununuzu çözdük, haklarınızı teslim ettik" açıklamasında bulunan Erdoğan, yurtdışındaki seçmenlere yönelik vaatlerini maddeler halinde sıraladı.

Erdoğan'ın vaatleri arasında her yıl yurtdışında yaşayan 10 bin seçmeni Türkiye'ye getirmek yer aldı. Erdoğan, Eylül 2022'de yurtdışına gitmek isteyen gençleri hedef alarak, “Daha iyi arabaya binmek daha iyi telefon alabilmek daha çok konsere gidebilmek için başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz” demişti. 

2 gün önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yurtdışında oy kullanacak seçmenlere çağrıda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun 'telefonların Türkiye'de kalış sürelerinin uzatılması' ve 'parlamento temsilinin sağlanması' gibi vaatleri Erdoğan'ın da paylaşımında yer aldı. 

Erdoğan'ın sosyal medya paylaşımı şu şekilde: