CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yurtdışında oy kullanacak seçmenlere çağrıda bulundu. Seçmenlere seçim otobüsünden seslenen Kılıçdaroğlu, otomobil ve cep telefonlarının Türkiye'de kalış sürelerinin uzatılması ve fahiş uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi gibi vaatlerini anlattı.

Kılıçdaroğlu yurtdışında oy kullanacak seçmenlere seslendi; tek tek vaatlerini anlattı

Haber Merkezi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurtdışında oy kullanacak seçmenlere çağrıda bulundu. Yurtdışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında oy verme işleminin başladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, vaatlerini de anlattı.

"Size seçim otobüsünden sesleniyorum" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde yaşayan vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma. Kalbinizin memleketimizle attığını biliyorum. Belki Türkiye’de doğmadınız ama kuşaktan kuşağa geçen vatan sevgisi sizi de toprağına yakın tutuyor.

Türkiyenin içine itildiği krizler, hayatı felç eden adaletsizlikler, gasp edilen refah, yoksulluk giderek derinleşiyor. Saray rejiminde gençler kendilerine gelecek bulamıyor. Ülkeyi torpil memleketi haline getirdiler. Belki bir gün siz de memleketinize döneceksiniz ve bunun için ülkeye özgürlük gelmesini bekliyor olabilirsiniz."

"YURTDIŞI SEÇMEN ÇEVRESİ OLUŞTURACAĞIZ"

Yurtdışı seçmen bölgesi oluşturacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan seçmenlere yönelik vaatlerini de şöyle anlattı:

"Sizlerin de sorunlarınızı ve çözümlerini biliyoruz. Yurtdışı seçim çevresi oluşturacağız. Sizler kendi aranızda kendi milletvekillerinizi seçip parlamentoya göndereceksiniz. Türkiye'de emekli olup başka ülkede çalışırken sizlere uyguylanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın iyileştirilmesini sağlayacağız. Sağlık hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabileceksiniz.

Yurtdışında kullandığınız otomobilinizin Türkiye'de kalış süresini uzatacağız. Fahiş uçak fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz. Türkiye'ye gelirken getirdiğiniz telefonların kullanım sürelerini uzatacağız. Daha birçok adımı atacağız."

"SİZİN DE PAYINIZ OLSUN"

Kılıçdaroğlu, video mesajını şu cümlelerle noktaladı:

"Türkiye’yi demokratik dünya ile uyum içinde, insan haklarının korunduğu, güçlü ve pasaportunun itibarı yüksek hale getireceğiz. Sizin tek bir oyunuz milletimizin geleceği için hayati önemde. Adil, zengin dünya ile rekabet eden, gençleri mutlu bir Türkiye için ihtiyacımız olan değişiminde gelin siz de yerinizi alın. Sizin de payınız, alın teriniz olsun."

Yurtdışında oy verme işlemleri 9 Mayıs'a kadar devam edecek.