Millet İttifakı'nın 4 lideri; Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Ali Babacan Balıkesir'de ortak miting düzenledi. Konuşmasında isim vermeden Kızılay Başkanı'nı hedef alan Kılıçdaroğlu, "5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Haber Merkezi

Millet İttifakı'nın 4 lideri; Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Ali Babacan Balıkesir'de ortak miting düzenledi. CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine gençlere seslenerek başladı. "Artık değişim zamanı geldi" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu bölgenin şikayetlerini biliyorum. Onlar beşli çeteler için çalıştı, Bay Kemal vatandaş için çalışacak. Bütün köy okullarını açacağız. Emekliye bayramlarda bir asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bankaya gittiğinizde her emeklinin hesabında 15 bin lira olduğunu göreceksiniz."

"SURİYE İLE BARIŞACAĞIZ"

"Türkiye 3 milyon 600 bin sığınmacıya baksın. Eyvallah ama bizim evlatlarımız işsiz. Asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. Suriyeliler kendi ülkelerine gidecek. Suriye ile barışacağız. Bay Kemal sözünden dönmeyecek. 

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı 16 uçak var. Bunları satıp yangın söndürmek için uçak alacağım. Kızılay'ın başındaki adamları alıp bi kenara koyacağız. 5-6 yerden maaş alma dönemini bitireceğiz."

Mitingde ilk konuşan isim Mansur Yavaş oldu. ABB Başkanı olarak halka yaptıkları yardımları anlatan Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun 'Aile destek sigortası' projesinden bahsetti:

"Hani yardımları kesecektik? 200 bin aileye her ay yardımda bulunuyoruz. Söz vermiştik, aç ve açıkta bırakmayacağız dedik. Sayın genel başkanımızın aile destek sigortası projesi bunların çok daha güzeli."

"UTANIYOR MUSUNUZ?"

Cumhur İttifakı'na HÜDAPAR üzerinden yüklenen Yavaş, sözlerine, "Onlardan utanıyor musunuz da ittifakta olduklarını söylemiyorsunuz? Utanuyorsanız neden listeye aldınız? Oy almak için her şeyi yaparlar" diyerek devam etti. 

Yavaş'ın ardından kürsüye İmamoğlu çıktı. "Bir avuç insanı eve yolluyoruz diyen İmamoğlu, "Kişiye göre hukuk dönemini bitireceğiz ve milletin evlatlarıyla bu ülkeyi yöneteceğiz" diyerek devam etti.

'OYLARI BÖLDÜRMEME' VURGUSU

Devlet yönetiminde 'particliği' bitireceklerini söyleyen İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bu millet hak yiyenle yemeyeni ayırt eder. Balıkesir'in halkı yalancı pehlivanla gerçek pehlivanı ayırt eder. 15 Mayıs sabahında sizi pırıl pırıl güzellikte bir Türkiye'ye uyandıracağız. Mülakat belasından bu memleketi kurtacağız. Ayrışmak yok. Birileri ben yolumu sağa sola çevirdim diyebilir. Bu oy partilerin seçimi değil. Onun için 6 parti bir araya geldi. Sevgili gençler, oyları böldürmemeyi, bir arada Millet İttifakı'na kullanmaya ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhrubaşkanı yapmaya hazır mıyız?"

İmamoğlu'nun ardından konuşan DEVA Partisi Genel Başlanı Ali Babacan, kalabalığın coşkusundan bahsederken "Balıkesir 15 Mayıs sabahına uyanmış belli" dedi. İktidarı eleştiren Babacan, "Şu anki hayat pahalılığın yegane sebebi kötü yönetimdir, becerisksizliktir. Biz ortak akılla, bilimle işimizi yapacağız. Tüm Türkiye kazanacak" diye konuştu. 

"2 TERCİHLİ REFERANDUM"

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

"Bakmayın metre uzunluğunda oy pusulasına. Temelde 2 tercih var. Gerisi teferruat. Belirleyici iki seçenek var. O yüzden biz bu seçime 2 tercihli referandum diyoruz. Biz demokrasi, zenginlik, huzur diyoruz. Bu iş bizde. Pusulada seçime aynı listede girdiğimiz CHP logosunun altına mührü vuracağız. Böylece Meclis çoğunluğunu sağlayacağız. Bir mühür de ortak adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin altına vuracağız. İlk turda alalım şunu."

2. DURAK TEKİRDAĞ

Balıkesir'in ardından İmamoğlu dışındaki 3 isim Tekirdağ'a geçti. Mansur Yavaş'tan sonra konuşan Babacan, ekonomide Türkiye'nin bir dönem oldukça iyi durumda olduğunu savunurken ekonomide son yıllarda yaşanan çöküşü şu şekilde anlattı:

"Vatandaşların büyük kısmı için ev almak hayal. Evlenemiyor gençler. İyi dönemlerimizde kimse gençlere 'Çıkar telefonunu göster' demiyordu. Emekliler torunlarına gönlünce hediye alabiliyordu. Hatta emekli maaşıyla yurtdışına çıkabiliyordu. Şimdi buzdolabı doldurmak imkansız. Enflasyon, hırsızlığın en modern yöntemi. Geçmişte 134 dolar olan 200 TL şimdi 10 dolar etmiyor. Herkesin cebindeki 124 doları kim çaldı?"