İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Gezi davası tutuklusu Mücella Yapıcı’nın maruz kaldığı ihlaller sebebiyle hastaneye gitmeme kararı aldığını aktardı. Keskin, Yapıcı’nın hastaneye götürülürken sıkı bir şekilde kelepçelendiğini ve buna bağlı olarak kollarında morlukların oluştuğunu belirtti.

Eren Keskin: Mücella Yapıcı hastaneye gitmeme kararı aldı
Fotoğraf: MA

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Gezi davası tutuklusu Mücalla Yapıcı'nı hastaneye gitmeme kararı aldığını duyurdu. Keskin, Yapıcı’nın hastaneye götürülürken kollarının sıkı bir şekilde kelepçelendiğini ve buna bağlı olarak kollarında morlukların oluştuğunu belirtti. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Gezi davası tutuklusu TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı'yıziyaret eden Keskin, Yapıcı’nın maruz kaldığı hak ihlallerini aktardı. Keskin, Yapıcı’nın hastaneye her götürüldüğünde işkenceye maruz kaldığını dile getirdi.

Keskin şunları söyledi:

“Mücella Yapıcı, bundan dolayı artık hastaneye gitmeme kararı aldı. Bu insanların dışarıdaki insanlardan daha güçlü olduğuna bir kez daha şahit olduk. Siyasi tespitleri bunun bir göstergesiydi. Gezi tutukluları çok büyük bir haksızlık sonucunda ve hukukun bir intikam aracı olarak kullanılmasından dolayı içerdeler. Mücella Yapıcı bugün bir kez daha dile getirdi. 2015’te aldıkları cezadan beraat ettiklerini fakat yine aynı nedenden dolayı kendilerine ikinci kez dava açıldığını ve ceza aldıklarını söyledi.”

FATMA TOKMAK'I ZİYARET ETTİ

Yaklaşık 22 yıldır cezaevinde tutulan ve ileri derecede kalp kapakçığı rahatsızlığı, bronşit ile astım hastalıkları olan ağır hasta tutuklu Fatma Tokmak’ı da ziyaret eden Keskin, Tokmak’ın sağlık durumunun her geçen gün kritikleştiğini gözlemlediklerini belirtti. Keskin, rahatsızlıkları sebebiyle Tokmak’ın günde sadece bir saat uyuyabildiğine dikkat çekerek artık nefes alamayan Tokmak ile doktorunun ilgilenmediğini ve kötü muamelede bulunduğunu da dile getirdi.