Eski AKP’li olan DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Nisan 2019'daki linç girişimi sonrası Cumhurbaşkanlığının, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik geçmiş olsun mesajı paylaşılmasını yasakladığını söyledi.

Eski AKP’li Yeneroğlu açıkladı: Saray, 2019’da Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun demeyi yasaklamış!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin dünkü grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde maruz kaldığı linç görüntülerini izlettirmesi siyasette ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

İzlettirilen videoya tepki gösteren isimlerden biri de eski AKP’li olan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.

Yeneroğlu, Halk TV'de katıldığı programda Nisan 2019'daki linç girişimi sonrası Cumhurbaşkanlığının, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik geçmiş olsun mesajı paylaşılmasını yasakladığını söyledi.

“BAKANLAR KÜLLİYE’DEN ARANDI”

Yeneroğlu, “Ben ilk tweet'i attıktan sonra, birkaç bakan benim tweet'imi görmüş onlar da tweet atmış. Bunun üzerine Külliye'den aranıyor bakanlar ve kendilerine deniliyor ki 'Bizim öyle bir politikamız yok. Kesinlikle geçmiş olsun dilemeyeceğiz'. O gün o saldırıyı yapanları, kim tetikledi, kim tahrik etti, kim organize etti bunlar da ayrıca açıklığa kavuşturulması gereken konular. Ben onun öyle hasbelkader geliştiğini de zannetmiyorum” dedi.

“Orada sonuçta bu olayların bir şekilde birileri tarafından organize edilip edilmediği konusuyla ilgili kuşkuların ciddi manada araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Burada benım ciddi endişelerim var” ifadesini kullanan Yeneroğlu, söz konusu linç girişiminden asıl ‘ders çıkarması’ gerekenin Erdoğan olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu ve CHP heyetine, 21 Nisan 2019'da, Hakkari’de yaşamını yitiren asker Yener Kırıkçı için Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde linç girişiminde bulunulmuştu.