Eski AKP Milletvekili Vahit Kiler, Emlak Konut’tan aldığı İstanbul Beşiktaş’taki araziye yaptığı projede, konut sayısını 293’ten 352'ye çıkardı. Kiler, Megakent'in en değerli bölgesindeki proje ile milyarlarca lira kazacak.

Eski AKP milletvekili Kiler rantı büyüttü!

HABER MERKEZİ

İstanbul’un dört bir yanında, kamu arazileri üzerine milyonlarca liralık konut projeleri inşa ediliyor. Yandaşlar Megakent’in her köşesini bir rant alanı olarak görüyor. Eski AKP Milletvekili Vahit Kiler, devletten aldığı değerli arazideki konut projesini büyütmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı.

Beşiktaş Abbasağa'da bulunan TBMM Milli Saraylar'a ait 173 lojmanın bulunduğu 17 bin 665 metrekarelik arazi, TOKİ tarafından “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” yöntemi ile ihaleye çıkarılmıştı. TOKİ ile eski AKP Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Kiler GYO’nun anlaştığı açıklanmıştı. 

Araziye “Referans Beşiktaş” isimli bir proje inşa edileceği, 293 adet konut inşa edileceği belirtilmişti. Şimdi de “Referans Beşiktaş” projesinde de kapasite artışına gidildiği açıklandı. 293 konut olan konut sayısı 352'ye çıkarıldı.

‘İSTANBUL’UN KALBİ’

Projenin denize uzaklığı ise sadece 800 metre olduğu, proje kapsamında 4 ila 7 kat arasında toplam 10 blok inşa edileceği belirtildi. Ayrıca bu konut projesinde 200 metrekarelik açık havuz ve 364 metrekarelik süs havuzu da bulunuyor.
Şirketin internet sitesinde de konut projesinin inşa edileceği alana dair şu ifadelere yer veriliyor: “Bahse konu alan İstanbul’un kalbi olarak kabul edilebilecek olan Beşiktaş Çarşı’ya sadece 500 metre mesafede olup alanın toplam büyüklüğü 17 bin 665 metrekaredir. Bölgede bu büyüklükte başka bir arsanın olmaması proje için çok büyük bir avantaj teşkil etmektedir.”

AKP DÖNEMİNDE İŞLERİ BÜYÜDÜ

Eski AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de AKP döneminde işlerini büyüttü. Kiler Ailesi, inşaattan tekstile, enerjiden sanayiye kadar pek çok alanda faaliyet yürütüyor. Vahit Kiler, halen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak şirkette görev yapıyor. Avrupa'nın en yüksek rezidans binası İstanbul Sapphire de Kiler Holding tarafından yapıldı.