Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar, İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Kaynak: AA
Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli'nin yargılandığı davada beraat kararı

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar, yargılandıkları davada karar çıktı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müdahillerden İlknur Özdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Yeşim Meltem Şişli ile Erkan Duyar'ı ise avukatları temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdür Yardımcısı Hüsniye Özgün, Şişli'nin iş odaklı biri olduğunu, kişilere karşı inançlarından dolayı ayrımcılık yapmadığını söyledi.

Şişli'nin avukatı Feride Dilek Helvacı ise müvekkilinin İBB'deki görev süresince kişilerin din ve inanç hürriyetine son derece saygılı bir yönetici olduğunun dinlenen diğer tanık beyanlarıyla kanıtlandığını ifade ederek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Yeşim Meltem Şişli'nin, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle üzerine atılı "görevi kötüye kullanma" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından beraatine hükmetti.

Aynı gerekçeyle sanık Erkan Duyar'ın da "görevi kötüye kullanma" suçundan beraatine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Yeşim Meltem Şişli'nin, bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ederek, aşağılayıcı sözler kullandığı ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği öne sürülmüştü.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu kadınlar da Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Şişli ve Erkan Duyar hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan ikişer yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Öte yandan yargılama sürerken bazı müştekiler mahkemeye başvurarak şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe sunmuşlardı.​​​​​​​