Evrensel İnsan Hakları Derneği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu karar hukuki değil tamamen siyasi ve baskı temelli karardır. Hukuksuzluk ve adaletin yok sayıldığı günlerin arkasından milletimiz seçimlerde gerekli cevabı her zaman vermiştir, yine verecektir” ifadelerine yer verdi.

Evrensel İnsan Hakları Derneği'nden İmamoğlu'na destek: Karar, siyasi ve baskı temelllidir

Evrensel İnsan Hakları Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, İmamoğlu hakkında verilen karar ile adalet mekanizmasının bir kez daha zedelendiğine dikkat çekilerek, "Hukuksuzluk ve adaletin yok sayıldığı günlerin arkasından milletimiz seçimlerde gerekli cevabı her zaman vermiştir, yine verecektir" denildi.

“Milletin iradesini yok sayan iktidarlar kaybetmeye mahkumdur” denilen açıklamada, halkın AKP’ye gerekli cevabı seçimlerde vereceği ifade edildi.

“KARAR, DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE KAYGI VERİCİ”

Evrensel İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle siyasi yasak getirilmeye çalışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar ile adalet mekanizmasının bir kez daha zedelendiğini gördük. Milletin iradesini yok sayan iktidarlar kaybetmeye mahkumdur. Hukuksuzluk ve adaletin yok sayıldığı günlerin arkasından milletimiz seçimlerde gerekli cevabı her zaman vermiştir, yine verecektir.

Bu karar hukuki değil tamamen siyasi ve baskı temelli karardır. Bu karar, hukuk devleti olması yönünde engel teşkil etmiş olmasının yanında ülkemizin geldiği nokta açısından düşündürücü ve kaygı vericidir. AKP iktidarının ve tek adam rejiminin önümüzdeki süreçte neler yapacağı açısından örnek teşkil etmektedir. Evrensel İnsan Hakları Derneği olarak antidemokratik anlayışa ve tek adam rejimine karşı mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet’in 100. yılında yapılacak seçimler, ülkemiz için demokrasi, eşitsizlik, özgürlükçü herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edeceği bir seçim olacaktır. Umudumuzu yitirmedik, adaletin yerini bulacağına ve vicdanların gerekli cevabı vereceğine inanıyoruz.”

(ANKA)