Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir'de şu anki şartlar COVID-19'un yayılmasına çok elverişli. Zor günlerin daha da zorlaşmasına izin vermeyelim" uyarısında bulundu. Koca'nın uyarısının ardından iktifar tarafından yapılan mitingleri ve Ayasofya'nın açılışını hatırlatan yurttaşlar Koca'ya tepki gösterdi.

Fahrettin Koca’nın İzmir uyarısı tepki çekti

İzmir’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından, kentte yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasına elverişli bir ortam oluştuğuna dikkati çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’de şu anki şartlar Covid-19’un yayılmasına çok elverişli” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği İzmir'de yeni tip koronavirüse karşı tedbirli olunması çağrısında bulunan Koca, şunları söyledi:

“İzmir’de şu anki şartlar Covid-19’un yayılmasına çok elverişli. Zor günlerin daha da zorlaşmasına izin vermeyelim. Vakaların azalması, kontrolümüze bağlı. Covid-19 sebebiyle yeni kayıplar vermeyelim.”

YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Sağlık Bakanı'nın uyarısına tepki gösteren yurttaşlar, Ayasofya'nın açılışını ve iktidarın mitinglerini hatırlattı. Yaşanan durumda tedbir sorumluluğunun 'devlet' tarafından uygulanması gerektiğine dikkati çeken yurttaşların gösterdiği tepkilerden bazıları şöyle: