30 yıl önce bir ailenin, kızlarının Adnan Oktar ve müritleri tarafından alıkonulduğunu söylemesi üzerine durumu polise bildirdiğini ifade eden Fatih Altaylı, polislerin baskın yaptıkları villada o dönem milletvekili ve eski bir bakan olan Oğuzhan Asiltürk’le karşılaştığını yazdı.

Fatih Altaylı, Oğuzhan Asiltürk ile olan 30 yıllık anısını paylaştı: “Adnan Oktar’ın villasındaydı”

MEDYA SERVİSİ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın temasa geçtikten sonra Yüksek İstişare Kurulu’nda olduğu Saadet Partisi’nin yönetimine bayrak açan Oğuzhan Asiltürk ile olan ilginç bir anısını paylaştı.

“Kendisi ile ilk karşılaşmam 90’lı yılların ilk yarısına denk gelir” diyen Altaylı, bu yıllarda bir gün genç bir kızın ailesi tarafından çocuklarının Adnan Oktar ve müritleri tarafından kaçırıldığı yönünde ihbar aldığını ve durumu polise bildirdiğini kaydetti.

Altaylı, polisin eve baskın yaptığını ve Emniyet Müdürü’nün kendisini arayarak, “Fatih Bey, teessüf ederim. Evde alıkonulmuş bir kız var diye giden ekiplerimiz evde bir Bakan’la karşılaştı” dediğini aktardı ve bu kişinin o dönem milletvekili olan Oğuzhan Asiltürk olduğunu belirtti.

Altaylı’nın ‘Toplumsal müsilaj’ başlıklı yazısının Oğuzsan Asiltürk ile ilgili olan bölümü şu şekilde:

“ARKASINDA ATATÜRK FOTOĞRAFI YOKTU”

“Kendisi ile ilk karşılaşmam 90’lı yılların ilk yarısına denk gelir.

O dönem ben Adnan Hoca ve suç örgütü ile uğraşıyordum, onlar da benim hakkımda akılalmaz iftiralarla o zaman mail olmadığı için fakslarla saldırıyorlardı. Benim gay olduğumu, kadın sattığımı, kumar borçlarım için eşimi pazarladığımı falan 10 bin farklı yere faks mesajları ile iletiyorlardı.

Bu iğrençlikle mücadele için desteğini istemek üzere Asiltürk’ten randevu alıp, TBMM’deki ofisine gitmiştim.

İlgimi çeken her milletvekilinin odasında arkasında asılı duran Atatürk fotoğrafının Asiltürk’ün arkasında olmamasıydı.

Nedenini sorduğumda “Odada tadilat yapılıyordu, indirdik” demişti.

Kendisini bir daha görmedim.

Ama birkaç sene sonra bir olayda yine yolumuz kesişti.

Genç bir kızın ailesi, kızlarının Adnan Oktar ve müritleri tarafından kaçırılıp alıkonulduğunu bildirince ben de durumu İstanbul Emniyeti ile paylaştım.

Aile ile emniyet temasa geçti ve savcılığın da devreye girmesi ile kızın alıkonulduğu Adnan Oktar evine baskın yapıldı.

Daha sonra dönemin Emniyet Müdürü beni aradı ve “Fatih Bey, teessüf ederim. Evde alıkonulmuş bir kız var diye giden ekiplerimiz evde bir Bakan’la karşılaştı” dedi.

Adnan Oktar’ın müritlerinin yaşadığı villada Oğuzhan Asiltürk misafirdi ve gençlerle sohbet ediyordu!

Şaka maka üzerinden neredeyse 30 sene geçmiş.”

MİLLİYETÇİ CEPHE’NİN İÇİŞLERİ BAKANI’YDI

15, 16, 19, 20 ve 21. yasama dönemlerinde Milli Görüş geleneğinin partilerinde milletvekili olan Oğuzhan Asiltürk, 1970’li yıllarda Süleyman Demirel’in başbakan, Alparslan Türkeş’in ve Necmettin Erbakan’ın başbakan yardımcılığı görevinde bulunduğu sol karşıtı ‘Milliyetçi Cephe’ hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Asiltürk ayrıca, 70’li yıllarda Sanayi ve Teknoloji bakanı olarak da kabinede yer almıştı.