Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili tutumunu tebrik ederek, "Bravo Kılıçdaroğlu! Yüz bin kere bravo! Bir vatandaş olarak teşekkür ederim. Haksızlık sona erecek, başka yolu yok" dedi.

Fazıl Say'dan Kılıçdaroğlu'na 'Demirtaş ve Kavala' desteği: Yüz bin kere bravo

HABER MERKEZİ

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili açıklamaları nedeniyle teşekkür etti.

Say, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Osman Kavala ile Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ile iligli paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu'nu tebrik eden Say, "Bravo Kılıçdaroğlu! Yüz bin kere bravo!" dedi ve şunları söyledi: "Aynen öyle; “Bu ülkede insanlar haksız yere hapis yatıyor, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala haksız yere hapis yatıyor!”

Kılıçdaroğlu için "Bir vatandaş olarak, teşekkür ederim" diyen Say, "Kazanacağız! Haksızlık sona erecek! Başka yolu yok!!!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için haksız yere hapis yattıklarını söylemişti.

Kılıçadaroğlu, T24'ten Mustafa Sabuncu'ya 2022 yılında yaptığı açıklamada, "Selahattin Demirtaş haksız yere tutuklu, siyasi bir tutuklu zaten. Bir an önce serbest kalması benim en büyük arzum. Demirtaş içeride olmasına rağmen inandığı yoldan dönmeyen, kararlılıkla demokrasiyi savunan, parlamentonun etkin bir kurum olmasını dile getirdiği görüşleri var. Bu görüşler gayet önemli. Bu arada sadece o değil Sayın Osman Kavala da bir an önce serbest kalmalı. Haklarındaki serbest kalmalarına dair yargı kararlarının uygulanması gerekiyor" demişti.