Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi partilere ziyaret sürüyor. Kılıçdaroğlu, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü TDP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Sarıgül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki Türkiye'yi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Kılıçdaroğlu ile görüşen Sarıgül: En doğru aday Kılıçdaroğlu'dur

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret etti.

Bugün saat 12.00'de TDP Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile görüştü.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ile Sarıgül, basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin "Güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Türkiye’nin bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar için de Halil İbrahim sofrasını büyütmek zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Türkiye’de anneler, babalar, öğrenciler, gazeteciler, hayatın her alanında çalışan insanlar büyük bir endişe duyuyor. Birlikte olmak lazım, Türkiye’yi yeniden inşa etmek lazım. Kadın erkek eşitliğini sağlamak lazım. Demokrasiyi getireceksek o zaman siyaseten görevimizi yerine getireceğiz. Bu ayrıntıları Sayın Sarıgül ve arkadaşlarıyla konuştuk, dertleştik, güzel bir görüşme oldu."

kilicdaroglu-ile-gorusen-sarigul-en-dogru-aday-kilicdaroglu-dur-1147746-1.

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Mustafa Sarıgül, "Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile ne zaman bir araya gelsek Türkiye'yi konuşuyoruz. Çok güzel bir görüşmeyi heyetler arasında gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"Demokratik parlamenter sistemden yanayız" diyen Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdi.

Sarıgül, "İnanıyorum ki Türkiye'yi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. İnanıyorum ki Türkiye'yi raylarına oturtacak olan aday sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu.

Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye Değişim Partisi olarak inşallah 13’üncü cumhurbaşkanımızı genel merkezde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 14 Mayıs seçimlerinde demokrasi kazansın, barış kazansın, inançlara saygıda laiklik kazansın. İnşallah 13’üncü cumhurbaşkanımıza yolunuz açık olsun Allah’ım her zaman sizi korusun."