CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti. İfadelere göre olayda 6-7 el ateş edildiğini belirten Kaftancıoğlu, "İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklamada ise, "TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor" denildi.

Kaftancıoğlu duyurdu: CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 05.00 sıralarında Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "06.04.2023 (bugün) saat 05.00 sularında TEM Otoyolu Seyrantepe mevkiinde bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir" dedi.

Açıklamada, "Binada görev yapan nöbetçi polis memuru ile binanın bulunduğu alandaki özel güvenlik görevlisinin ifadelerine göre olayda 6-7 el ateş edilmiştir. İlk belirlemelere göre İl Başkanlığımıza isabet eden mermi bulunamamış, olay mahalinde boş kovanlar bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili savcılık tahkikatının devam ettiğini belirten Kaftancıoğlu, "Gelişmeler sizlerle paylaşılacaktır" dedi.

KAFTANCIOĞLU: SALDIRILAR OLURSA ŞAŞIRMAYACAĞIMIZI BİLİYORDUK

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, silahlı saldırıya ilişkin basın mensuplarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TEM Otoyolu’ndan Edirne istikametindeki bir araç İstanbul İl Başkanlığımızın yönüne 7-8 el ateş etmiş bulunmakta ve olay mahallinde boş kovanlar tespit edilmiş olmaktadır" diyen Kaftancıoğlu, "Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı araştırmaya göre il binamızda herhangi bir kurşun bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Biraz önce de gördüğünüz gibi İYİ Parti İl Başkanımız geçmiş olsun ziyaretine geldi. Kendisiyle süreci değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

"Daha önce size gelen bir tehdit var mıydı?” sorusuna Kaftancıoğlu, “İl Başkanlığımıza böyle bir saldırı olacağına dair herhangi bir duyumumuz yoktu. Ancak geçen hafta İYİ Parti’ye yapılan saldırıdan sonra bu tip saldırıların olabileceğini öngörmesek de olursa şaşırmayacağımızı biliyorduk. Nitekim şaşırmadık da” yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu şöyle devam etti:

“Bu kesin il binası mıdır değil midir bunun cevabını vermesi gereken ben değilim. Ben de biz de en az sizin kadar merak ediyoruz, bu saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler olması gerektiği gibi araştırıp doğru neyse bir an önce bunu bulurlar ve bunun cevabını biz de öğrenmiş oluruz. 1 hafta önce İYİ Parti İstanbul İl binasına yapılan saldırı, bu sabaha karşı il binamızın hemen karşısından açılan ateşler… Bir eğer bekçi değilse ya da ne amaçla geldiyse bilmiyoruz, umarım hepimiz için tatmin edici bir açıklama olabilir. Ama bir hafta için İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimal… Ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da az buçuk matematik bilirim, sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür diye tahmin ediyorum. Bu arada İstanbul Valisi ile görüştüm. Sayın Vali olayla ilgili kamera kayıtları ve tahkikatın devam ettiğini ve kamera kayıtlarını incelediklerini söylediler ve çok kısa sürede olayı aydınlattıktan sonra bizlere bilgi vereceklerini ifade ettiler. Biz de gelen bilgiyi sizlerle paylaşacağız.“

Kaftancıoğlu, “Genel Başkan ile bir görüşme oldu mu?” sorusunu, “Elbette. Ben bu saldırı olduğu saatlerde Ankara’daydım, emniyet güçlerinin il başkanlığımıza bilgi vermesi üzerine hemen İstanbul’a yola çıktım, o esnadan itibaren Sayın Genel Başkanımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Kendisine an be an bilgi veriyoruz” diyerek yanıtladı.

‘İktidar kanadından herhangi bir telefon gelip gelmediği’ sorusunu da yanıtlayan Kaftancıoğlu, “Şu ana kadar bana gelmedi. Ama şunu ifade etmek durumundayım ben şu ana kadar çok cep telefonlarıma çok bakamadım ama benim herhangi bir görüşmem olmadı” dedi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik olduğundan şüphelenilen silahlı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

ANKA'nın haberine göre, savcılıktan yapılan açıklama şöyle:

"TEM otoyolu üzerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı karşı istikametinde, havaya araç içerisinden birkaç el ateş ediliyor, binaya isabet yok, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor."

VALİLİK: ARAÇTAN HAVAYA ATEŞ EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sarıyer'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur" denildi.

ÖZGÜR ÖZEL: FAİLLERİN YAKALANMASINI BEKLİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul il Başkanlığımıza silahlı saldırıda bulunuldu. Kimseye siz yaptınız diyemeyiz. Kimseye siz yaptırdınız da diyemeyiz. Cumhur İttifakının kutuplaştırıcı dilinin bunları tetiklediğini söyleyene de haksızsın diyemeyiz. Saldırıyı kınıyor faillerin yakalanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KARABAT: TEK ADIM GERİ ATMAYIZ

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile saldırıya tepki göstererek, "Kurşunlardan medet umanlar bilsin ki tek adım geri atmayız. Ülkemizi bu karanlıktan hep birlikte çıkaracağız" ifadelerine yer verdi.

İNCE: SALDIRILARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. CHP'li dostlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ne İyi Parti, ne CHP, ne de Memleket Partisi bu tür provokasyonlara ve saldırılara asla pabuç bırakmayacaktır!"

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve eski İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, saldırıya ilişkin, "Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımızın ardından CHP İstanbul İl Başkanlığına da silahlı saldırı olduğu bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınamak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için ziyarette CHP İl başkanlığına dayanışma ziyaretinde bulundu.

İlk ziyaretin İYİ Parti tarafından gerçekleştirildiğini belirten Kaftancıoğlu da Yıldırım'a teşekkürlerini iletti.

kaftancioglu-duyurdu-chp-istanbul-il-baskanligi-na-silahli-saldiri-1147718-1.

SOL PARTİ: SALDIRIYI KINIYORUZ

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, tüm dayanışmamızla yanınızdayız. Unutulmasın ki halkın örgütlü gücünden daha büyük bir güç yok, tüm gücümüzle saldırılara karşı tüm muhalefet güçleriyle omuz omuza SOL var" denildi.

SOL Parti İstanbul İl Başkanlığı da "Bu sabaha karşı CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu karanlık iktidarın saldırılarına karşı dayanışma içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ BİNASI DA KURŞUNLANMIŞTI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası da 31 Mart'ta kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin inşaat bekçisi Melihşah E. gözaltına alınmıştı.

Melikşah E.'nin savcılık ifadesinde, "Şantiyenin güvenlik hususuyla benim ilgilenmem gerekiyor. 30 Mart günü E-5 tarafında tel örgülerde farklı yerlerde kesilmeler olduğunu gördüm. Saat 18:40 sıralarında şantiyede çalışan başka biri beni arayarak yine şantiyenin çevre tellerinin kesildiğini, malzemelerin tellere yakın bölgeye atıldığını söyledi. Ben bu esnada evde iftarı bekliyordum. Saat 21.00 sıralarında bulundurma ruhsatlı silahımı da yanıma alarak tekrar şantiyeye geldim. Silahımı yanıma alma sebebim hırsızlarla bir münakaşa yaşayabilme endişemdendir. Daha sonra şantiyenin E-5 tarafından 3 kişinin TIR'ın fren ön diski dediğimiz ağır malzemeyi taşımaya çalıştıklarını gördüm. Hatta bu olayla ilgili olarak gündüz şirket patronumuza çektiğim fotoğrafları da attım. Bahsettiğim parçaların çalınmaya çalışıldığından bahsettim" demişti.

Melikşah E. ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM'deki grup toplantısında partisinin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili konuşurken kürsüden yere kurşun fırlatmıştı. Akşener, "Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek. Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak. Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek!" tepkisini göstermişti.