Fener 45'ten sonraki oyunla galip

Güçlü kadrosunun vaat ettiği hücumları geride kalan haftalarda düzene oturtamayan Fenerbahçe, yine de Kadıköy’de Trabzonspor karşısına üç puana yakın taraf olarak çıktı. Valencia’nın ayağından iyi bir akan oyun golü bulmayı başaran Fenerbahçe, iki de korner golüyle, rakibini geriden gelerek 3-1 yendi.

Erol Bulut Göztepe galibiyetini getiren on biri Lemos ve Gökhan değişiklikleri dışında korurken, Trabzonspor ligin altıncı maçında altıncı farklı orta saha üçlüsüyle sahadaydı. Takımı Beşiktaş’tan sonra Başakşehir’e de varlık gösteremeyen Eddie Newton, Baker’ı stoperlerin önünden alıp Kamil Ahmet ile Flavio’nun önünde kullanarak son maçtaki hatasını tekrarlamadı. Pereira yerine Serkan Asan da savunma adına mantıklı bir tercih gibi duruyordu. Ozan Tufan ilk beş dakikada iki kere sol yarım alana saldırdı ama bir şey üretemedi.

Trabzonspor çabuk ve uzun dikine paslarla etkili olmaya çalıştı. Lemos’un bu şekilde Afobe’ye oynanan bir topta Sosa’yla çarpışması ilk golü doğurdu. Afobe önünde kalan topla çaprazdan on sekize girer girmez düzgün bir uzak direk şutuyla Altay’ı avladı. Afobe’nin şutuna Tisserand-Gustavo ikilisinden blok gelmemesi eminim Erol Bulut’u hayal kırıklığına uğratmıştır. 1-0’a kadar ve bu skorla biten 45 dakika itibariyle oyunun galibi de Newton’un ekibiydi. Bu haftaya kadar pek sahada göremediğimiz Abdülkadir Ömür hızlı hücum girişimlerinin çoğunun mimarıydı. Ozan ile Gustavo-Sosa arasındaki bölge gole kadar Trabzonspor tarafından birkaç kez çok rahat geçildi.

İşin hücum tarafındaysa Sosa’nın ağırlıklı olarak sağ koridordan top kullanması ve Caner’in fazla dikine pas zorlaması, Valencia’nın ikinci golcü özelliklerinden faydalanmayı zorlaştırdı. Bulut’un müdahalesi Sosa’yı çıkarıp Cisse’yi merkeze almak ve Samatta’yı sol kanada çekmek oldu. Yaklaşık 10 dakikada kornerden gelen bir Tisserand kafası, ve yine Kongolu stoperin başlattığı bir hücumda üç pasta sırasıyla Pelkas, Cisse ve Valencia üzerinden gelen golle ev sahibi maçı çevirdi. Gollerin değişiklik sayesinde geldiğini söylemek güç; ama netice itibariyle 55.dakikada Fenerbahçe skoru korumaya çok uygun bir kadroyla öne geçmişti. 72’de meşhur Caner-Gökhan Gönül kornerini Cisse tamamlayınca, Fenerbahçe üç puanı emniyete aldı.

Bu sezon ikinci kez geriden gelerek kazanan Fenerbahçe için olumlu olan, plan değiştirerek pozisyon çeşitliliğini artırabilmiş olmasıydı. Son 15 dakikada git-gel yaşanmasına ise henüz çare bulunamamış gibi duruyor. Sosa’nın, kendisini barındırmayan ve gayet iyi işleyebilen bir planın idrağına varmış olması ise enteresan sonuçlar doğurabilir. Egoların yönetiminde şimdiye dek iyi iş çıkaran Erol Bulut’un bu sezonki Sosa yönetimi başlı başına bir öykü olacak gibi. Bir 6 numarası olmadığı için başına gelmedik şey kalmayan Trabzonspor’un ise değişiklik için 75’i beklemeyen bir antrenöre ihtiyacı var. Newton’un buna dönüşmek için vakti kaldı mı; emin değilim.