Fenerbahçe Beko, Zalgiris'te forma giyen Edgaras Ulanovas ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Ulanovas yaptığı açıklamada, "Böylesine müthiş geçmişi olan ve takımlarına tutkuyla bağlı, harika taraftarlara sahip bir kulübü temsil etmek, kariyerimde ileriye doğru atılmış bir adım olacak" dedi

Fenerbahçe, Edgaras Ulanovas'ı kadrosuna kattı

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Litvanyalı oyuncu Edgaras Ulanovas'ı kadrosuna dahil etti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, son 6 sezondur Zalgiris'te forma giyen 28 yaşındaki basketbolcu ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Edgaras Ulanovas, sarı-lacivertli takıma transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydederek, "Öncelikle bana güvendikleri ve bu fırsatı tanıdıkları için Fenerbahçe Spor Kulübüne teşekkür etmek istiyorum. Böylesine müthiş geçmişi olan ve takımlarına tutkuyla bağlı, harika taraftarlara sahip bir kulübü temsil etmek, kariyerimde ileriye doğru atılmış bir adım olacak. Bana gönderdiğiniz tüm mesajlar için herkese çok teşekkür ediyorum. İlk andan itibaren bu sevgiyi hissedebilmek çok değerli. Yakında İstanbul'da görüşeceğiz. Umarım hep birlikte birçok güzel anıya imza atacağız" ifadelerini kullandı.

KARİYERİNDEN ÖNE ÇIKANLAR

7 Ocak 1992’de Litvanya’nın Kaunas kentinde dünyaya gelen Ulanovas, kariyerinin ilk bölümünü de Litvanya’da Aisciai, Triobet, Zalgiris Sabonio, Baltai ve Lietkabelis takımlarında geçirdi. Özellikle 2012-13 sezonunda Lietkabelis takımıyla adından söz ettirmeye başlayan Ulanovas, 2013-14’te ise Neptunas Klaipeda ile Eurocup tecrübesi yaşadı.

Edgaras Ulanovas, 2014-15 sezonunda Zalgiris Kaunas’a transfer oldu. Tam altı sezon boyunca bu takımın formasını giyen Ulanovas, bu süreçte 6 Litvanya Ligi, 4 Litvanya Kupası şampiyonlukları yaşadı. Ulanovas, 2015, 2017 ve 2020’de Litvanya Kupası finalinin MVP’si seçildi.

U-16, U-18, U-19 ve U-20 kategorilerinde Litvanya Milli Takımlarında forma giyen Ulanovas, 2008’de U-16, 2010’da U-18, 2012’de ise U-20 Avrupa şampiyonlukları yaşadı. Edgaras, 2011’de ise Lİtvanya Milli Takımı ile U-19 Dünya Şampiyonası’nı kazandı. Ulanovas, Litvanya A Milli Takımı’yla 2017 yılında Avrupa Şampiyonası, 2019’da ise Dünya Kupası tecrübeleri yaşadı.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Edgaras Ulanovas, oyunun her iki yönünde de etkili olan bir isim. Hücumda özellikle alçak postu etkili kullanan ve dış şut isabet yüzdesini yıllar ilerledikçe yukarıya çeken oyuncu, savunma eforuyla da ön plana çıkıyor. Ulanovas’ı özel kılan noktalardan biri de devamlılığı. Litvanyalı oyuncu, Zalgiris Kaunas forması giydiği süreçte takımının oynadığı 176 EuroLeague maçının 175’inde forma giydi ve altı sezonda yalnızca bir EuroLeague karşılaşması kaçırdı.

DYSHAWN PİERRE İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Kanadalı oyuncu Dyshawn Pierre'i de kadrosuna dahil etmişti.

Son üç sezonda İtalya'nın Dinamo Sassari takımında forma giyen 26 yaşındaki basketbolcu ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı açıklanmıştı.