Fenerbahçe, Galatasaray-Beşiktaş derbisinin olduğu haftada Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı

Fenerbahçe hata yapmadı

Ligin düğüm haftasında şampiyonluk yarışındaki takımlardan ilk sahaya çıkan Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler İstanbul’un karşı yakasında, Kasımpaşa’ya konuk oldular. Aykut Kocaman artık idealleşen ve kazanma alışkanlığı edinen onbirinde zorunlu bir değişiklik yaparak sakat olan Dirar’ın yerine Alper Potuk’u sahaya sürmüştü. Geçen hafta kapanış golünü atan Valbuena yine yedek kulübesindeydi. Belli ki Fransız yıldızın Kocaman’ın yeniden gözüne girmesi artık mümkün değil.

Maçın ilk yarısında alan savunmasını iyi yapan Kasımpaşa, sahada istediklerini yapan taraftı. Kasımpaşa karşısında oyun kurmakta zorlanan Fenerbahçe’nin imdadına hesapta olmayan iki isim yetişti. Hasan Ali Kaldırım asisti yapıyor, Josef de Souza ise topu ağlara gönderiyordu. Avrupa hayallerini canlı tutabilmek için kazanması gereken Kasımpaşa artık Fenerbahçe için ideal bir rakibe dönüşmüştü.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe’nin tüm yapması gereken Kasımpaşa’ya gol izni vermeyip, baskı kurmaya çalışan rakibinin verdiği açıklardan yararlanmasıydı. Yani Aykut Kocaman takımlarının en iyi yaptığı şey...

Ancak 52’de Fenerbahçe ceza sahasında çoğalmayı başaran Kasımpaşa beraberlik sayısını kaçırmak için elinden geleni yapsa da Skrtel’in müdahalesiyle top ağlara gidiyordu.

Maç artık yeniden başlamıştı ve Fenerbahçe’nin kazanmak için yaptıklarından fazlasını yapması gerekiyordu. Bunun farkında olan Kocaman 62’de Alper ve Aatif’ı oyundan alarak Valbuena ile Janssen’i sahaya sürüyordu. Fenerbahçe’nin kalan haftalarda yarışın içinde kalmasını sağlayan gol değişikliklerden iki dakika sonra yine sürpriz bir isimden, Şener’den geliyordu.

Bu golden 10 dakika sonra sağ çizgiye inen Giuliano topu altı pasa gönderiyor ve Valbuena düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkartıp takım arkadaşlarını rahatlatıyordu.

İki oyuncu değişikliğini aynı anda yapma sırası Kemal Özdeş’e gelmişti. Eduok ve Etoundi’yi oyuna alan Özdeş, üçüncü bölgeyi kalabalıklaştırarak futbol mucizesi kovalıyordu. Kocaman’ın karşı hamlesi Soldado’nun yerine Mehmet Ekici’yi oyuna alarak klasik dizilişe geri dönmek oldu.

Maçın son bölümünde oyunun kontrolünü kaybetmeyen Fenerbahçe geçen hafta olduğu gibi bu hafta da uzatma dakikalarının sonunda maçın skorunu ilan eden golü buluyordu. Bu sefer topu ağlara yollayan Janssen oldu.

Bu skorla Avrupa hedefinden epey uzaklaşan Kasımpaşa, ligin hedefsiz ilk takımı olurken, Fenerbahçe de Osmanlıspor - Başakşehir ve Galatasaray - Beşiktaş maçlarından bu galibiyeti daha anlamlı hale getirecek sonuçları beklemeye başladı.