Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de Galatasaray ile berabere kalarak rakibine karşı yenilmezlik serisini sürdürmeyi başaran ve taraftarlarına kayıp sezonda teselli ikramiyesi veren Fenerbahçe, Sergen Yalçın’ın gelişiyle yükselişe geçen ve düşme stresini üzerinden atıp ilk 5 hayalleri kurmaya başlayan Alanyaspor’a konuk oldu. Maçın ilk yarısında tarafların kontrollü oynamayı tercih etmesi futbolseverlerin pozisyon açısından zayıf bir 45 dakika izlemesine […]

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de Galatasaray ile berabere kalarak rakibine karşı yenilmezlik serisini sürdürmeyi başaran ve taraftarlarına kayıp sezonda teselli ikramiyesi veren Fenerbahçe, Sergen Yalçın’ın gelişiyle yükselişe geçen ve düşme stresini üzerinden atıp ilk 5 hayalleri kurmaya başlayan Alanyaspor’a konuk oldu.

Maçın ilk yarısında tarafların kontrollü oynamayı tercih etmesi futbolseverlerin pozisyon açısından zayıf bir 45 dakika izlemesine sebep oldu. İlk yarıda eşitliği bozmaya yaklaşan taraf ise ev sahibi takımdı.

16’da ligin ikinci yarısının en golcü ismi Papiss Cisse’nin rövaşatasında, 39’da ise Baiano’nun vuruşunda Harun başarılıydı. 43’deki karambolde ise Mehmet Topal topu çizgiden çıkardı.

Fenerbahçe bu sezon oyun kalitesini yükseltmeyi bir türlü başaramıyor. Ersun Yanal’ın takımına geriden oyun kurdurma çabası, Alanyaspor gibi önde baskıyı doğru yapan takımlarda işe yaramıyor. Zira mevcut oyuncu kalitesi bu baskıyı kırmaya yetmiyor. Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki çaresizliğinin temel sebebi de bu.

Fenerbahçe ikinci yarıya sakatlanan Serdar’ın yerine Sadık’ı oyuna alarak başladı. İlk yarının hemen başında Valbuena’nın altıpastan topu rakip kaleciye nişanlaması hem maçın kırılma anı hem de  Fenerbahçe’nin kaleyi tutan ilk şutu oluyordu.

Alanyaspor hak ettiği gole 57’de Efecan Karaca ile ulaşıyordu. Ersun Yanal’ın oyuna müdahale etme zamanı gelmişti ancak Fenerbahçe’nin eksiğinin bol olması Yanal’ın hamle opsiyonları da azaltıyordu. 60’da İsmail’in yerine Frey, 69 da ise Tolgay’ın yerine Zajc oyuna girmesi Fenerbahçe’nin oyununda olumlu bir değişime yol açmadı.

Maçın son bölümünde Fenerbahçe’nin daha fazla risk alması oyunun temposunu da yükseltti. Bir taraftan Fenerbahçe beraberlik sayısını bulmak için yüklenirken diğer taraftan Alanyaspor rakibinin geride bıraktığı boşlukları değerlendirerek Harun’u zor duruma düşürmeyi başarıyordu. Ancak son bölümdeki orta sahasız futbol maçın skorunu değiştiremeyince üç puanı hanesine yazan Alanyaspor oluyordu. Bu sonuç Alanya temsilcisinin ilk 5 hevesini perçinlerken, Fenerbahçe’nin tek tesellisi altındaki takımların da puan kaybetmesi oluyordu. Fenerbahçe için söylenebilecek tek olumlu şey ise sezon boyunca Fenerbahçeli futbolseverlere %100 güven veremeyen Harun Tekin’in farkın açılmasını önleyen performansıydı.