İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Gazze’ye yönelik işgali protesto etmek amacıyla eylemde: “Filistin halkı yalnız değil”

Filistin halkı yalnız değil

Haber Merkezi

İstanbul emek, barış ve demokrasi güçleri Filistin’in Gazze’ye yönelik işgaline tepki göstermek amacıyla İsrail Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

TÜM ANLAŞMALAR İPTAL EDİLSİN

“Filistin halkı yalnız değildir” , “Katil İsrail Filistin’den defol” , “Filistin için İsrail’e boykot” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında, İsrail’le yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi talep edildi.

filistin-halki-yalniz-degil-876891-1.

Yapılan açıklamada, “Eğer gerçekten Filistin’in yanındaysanız anlaşmaları askıya alın. Bugün Filistin halkının her zamankinden fazla dayanışmaya ihtiyacı var” dendi.

Batı ülkelerinin İsrail’e destek verdiği aktarılan açıklamada Batı ülkelerinin İsrail’in yaptığı hiçbir zulme tepki göstermediği ifade edildi.

filistin-halki-yalniz-degil-876885-1.

MÜCADELEYİ BİRLİKTE YÜRÜTECEĞİZ

Açıklama şöyle devam etti: “Türkiye’nin en fazla ihracat yaptığı ülke 9. sırada İsrail. Bizler, bu çıkar ortaklığına karşı özgür ve bağımsız Filistin mücadelesini hep birlikte yürüteceğiz. Siyasi iktidar Filistin halkının yanında değil. Ama Filistin halkı yalnız da değil. Bugün bu yüzden toplandık.”

filistin-halki-yalniz-degil-876886-1.

filistin-halki-yalniz-degil-876887-1.