Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Kemal Alver’in cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezası alan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile yan yana geldiği anlara dair haberler hakkında jet hızıyla erişim engeli kararı verildi. Hakim Alver böylece, kendi sözleri üzerine kurulan haberi sansürletmiş oldu.

Firari Galip Öztürk’le buluştuğunu doğrulayan hakim, kendi sözlerini jet hızıyla sansürletti!

HABER MERKEZİ

Cinayete azmettirmekten aldığı müebbet hapis cezası onanan Metro Turizm’in firari sahibi galip Öztürk ile Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Hâkim Kemal Alver’in yan yana geldiği anları ortaya çıkaran haberler hakkında jet hızıyla erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı geldi.

Bu sabah yayımlanan haberler, Hakim Kemal Alver’in başvurusu üzerine Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

Kaynak site olan Samsun Etik Haber’in ilgili haberi aynı mahkeme tarafından alınan başka bir kararla erişime engellenirken BirGün, Cumhuriyet ve sol.org.tr’nin haberleri de 2022/463 sayılı kararla erişime engellendi.

Kararda, Hakim Kemal Alver’in “haberlerin, kişilik haklarını ihlal etmekte olup, rencide edici, asılsız ve toplumda yanlış anlamaya sebebiyet verir mahiyette olduğunu beyan ettiği” savunuldu.

Karar, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmettiği ve TBMM’den değiştirilmesini talep ettiği 5651 Sayılı Yasanın 9’uncu maddesi kapsamında verildi.

Erişime engellenen haberde Hakim Alver’e cevap hakkı kullandırılmış, Alver ise hakkındaki iddiayı doğrulayan açıklamalarda bulunmuştu. Alver, Öztürk’ün hakkında bulunan yargı kararlarından bilgisi olduğunu söylemişti.