Fransa'da çalışma koşullarına ve hastanelerdeki imkanların yetersizliğine tepki gösteren sağlık çalışanları, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve hükümeti protesto etti. Sağlık çalışanları, maaşlarının 300 avro artmasını talep etti

Fransa'da sağlık çalışanları çalışma koşullarını protesto etti

Fransa'da başkent Paris ve çeşitli kentlerde sağlık çalışanları, çalışma koşullarını protesto etmek için yeniden sokağa çıktı.

Paris'te 5'inci bölgede toplanan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığına kadar yürüdü. Göstericiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümet karşıtı sloganlar attı, pankartlar taşıdı.

Çalışma koşullarına ve hastanelerdeki imkanların yetersizliğine tepki gösteren sağlık çalışanları, maaşların 300 avro artmasını talep etti.

Göstericiler, yaşanan sorunların giderilmesi için hükümete acil harekete geçme çağrısı yaptı.

fransa-da-saglik-calisanlari-calisma-kosullarini-protesto-etti-751102-1.

"MACRON'UN SÖZLERİ LAFTA KALDI"

Macron'un sağlık sorunlarının üzerine eğileceklerini söylemesinin lafta kaldığını belirten sağlık çalışanları, çalışma şartlarına çözüm bulunmasını istedi.

Sağlık çalışanları yaptığı açıklamada, "Son haftalarda sokağa iniyoruz sesimizi duyurabilmek için. Hastanelerde imkanların iyileştirilmesi için hükümetin acil adımlar atmasını bekliyoruz. Ama hükümetten beklediğimiz ilgiyi yeterli şekilde bulmuş değiliz. Gerekli adımlar atılmadığı sürece biz sağlıkçılar olarak sokağa inmeye devam edeceğiz" dedi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri olaysız sona erdi.

Paris'in yanı sıra Toulouse, Bordeaux, Strazburg ve Nantes gibi kentlerde gösteriler düzenlendi.

İki hafta önce de ülke genelinde eylemler yapan sağlık çalışanları, 1 yıldan fazla süredir hastanelerde imkanların yetersizliği ve kötü çalışma koşulları nedeniyle hükümetten acil eylem planı bekliyor.