Kaynak: AA
Fransa dijital alanı denetlemek için yasa tasarısı hazırladı

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, dijital alanı denetlemeye ve daha güvenli kılmaya yönelik hazırladıkları yasa tasarısını gelecek ay açıklayacaklarını bildirdi.

Borne, Elysee Sarayı'nda Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, iktidarın 14 Temmuz'a kadar ülke için "100 günlük" eylem planının içeriğini açıkladı.

Sendikalarla sakin bir diyalog ve "yeni bir sosyal takvim" oluşturmak istediklerini vurgulayan Borne, çalışma koşullarını iyileştirmek için tüm konuların masada olduğunu ifade etti.

Borne, istihdamın önündeki tüm engelleri kaldırmak istediklerini belirterek, "Hep birlikte maaşlar konusunda harekete geçmeliyiz" dedi.

Elisabeth Borne, mayıs ortasında yeşil sanayiye ilişkin yasa tasarısını açıklayacaklarını ve orman yangınlarının önlenmesine ilişkin tasarının 15 Mayıs'tan itibaren Ulusal Meclis'te görüşüleceğini söyledi.

Gelecek yılın sonuna kadar tıp alanında çalışmak üzere 6 bin asistan alınacağını belirten Borne, eğitim alanında ise öğretmen maaşlarında aylık 500 avroya varan artış yapılacağı sözünü verdi.

Borne, dijital alanı denetlemeye ve güvenli kılmaya yönelik yasa tasarısını mayısın başında tanıtacaklarını ve bu tasarıyla, çevrim içi tacizle mücadele için yeni adımlar atılacağını ifade etti. Fransız Başbakan, ayrıca dijital ortamdaki dolandırıcılıkla mücadele edeceklerinin de sinyalini verdi.