CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar” açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Bu çirkin dilin hesabını kamuoyu vicdanında da yargı önünde de verecektir” dedi

Fuat Oktay, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Hesabını verecek
Fotoğraf: AA

İktidarın ekonomik başarısızlıklarına karşı her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kılıçdaroğlu’nu “terör örgütleriyle kol kola gezen gizli ortaklarından akıl almakla” itham etti.

Kılıçdaroğlu’nu iftira atmakla suçlayan Oktay, “Bu çirkin dilin hesabını kamuoyu vicdanında da yargı önünde de verecektir” dedi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkesinin askerine, polisine iftira atacak kadar bayağı bir siyasete savrulan Kılıçdaroğlu, bu akılları terör örgütleriyle kol kola gezen gizli ortaklarından mı alıyor bilemem ama kesin olan bir şey var ki, bu çirkin dilin hesabını kamuoyu vicdanında da yargı önünde de verecektir."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bugün yayınladığı video mesajda, "Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.