Futboldan soğutan derbi!

Maçın başlama düdüğüyle beraber hem Fenerbahçeli hem de Galatasaraylı futbolcuların mücadelesi taraftarlarına teselli ikramiyesi verebilmek için sahaya çıktıklarını gösteriyordu. Ancak mücadele dozu ne kadar fazlaysa oynanan oyunun kalitesi de o kadar düşüktü.

Fenerbahçe taraftarlarını bu sezon futbol takımdan soğutan etkenlerden biri de sahada oynanan futbol. Fenerbahçe yüzyılı aşkın tarihinde ne ilk ne de son kez şampiyonluk yarışının uzağında kalıyor. Fenerbahçeli taraftarlar da her sezona şampiyonluk umuduyla başlasalar da her sene şampiyon olamayacaklarını gayet iyi biliyorlar. Sarı lacivert renklere gönlünü kaptırmış futbolseverlerin kabul edemediği şey oyunu kendi sahasında kabul edip topun gerisinde kalarak rakibin hata yapmasını bekleyen futbol anlayışı. Üstelik Fenerbahçe bu oyunu sadece Galatasaray karşısında değil, sezon boyunca içerde dışarda tüm rakiplerine karşı oynuyor. Dün gece de Fenerbahçe sahaya önce gol yememek adına çıkmıştı. Üstelik bu sefer rakibine pozisyonlar da veriyordu. İlk isabetli şutunu 86’da atan bir takımın maçı kazanması neyi değiştirir ki? De Souza’nın son dakika golünün sadece 2228 gün sonra Galatasaray deplasmanına gelen Fenerbahçeli taraftarlar için anlamı var...

Günlerdir “dev maç”, “dünya derbisi” gibi şeyler yazılıp çiziliyor ancak en son ne zaman Fenerbahçe - Galatasaray eşleşmesinde futbol izleyebildik? Aynı güne denk gelen El Classico’yu zaten geçtim de bir kaç saat önce bir alt ligde oynayan Eskişehirspor - Sivasspor karşılaşmasının izleyenlere çok daha fazla keyif vermesinin nedenlerini futbolumuzun tüm aktörlerinin şapkalarını önüne koyarak düşünmesi gerekir.