Galatasaray Kulübü, ölümünün 8. yıl dönümünde eski futbolcusu Metin Kurt için anma mesajı yayımladı. ‘Çizgi Metin’ lakaplı efsane isim, endüstriyel futbola olan karşıtlığıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu.

Futbolun ‘sol kanadı’ Metin Kurt, ölümünün 8’nci yılında da unutulmadı

Galatasaray’ın unutulmaz futbolcularından Metin Kurt, hayata veda edişinin 8’nci yılında sosyal medyada yapılan paylaşımlarla anıldı.

Galatasaray Kulübü de internet sitesinde yer alan anma mesajında, 1948'de Kırklareli'nde doğan Metin Kurt'un; Adaletspor, Altay ile PTT'den sonra 1970'de Galatasaray'a transferinin gerçekleştiği ve Brian Birch yönetimindeki sarı-kırmızılı takımda 6 sezon oynadığı dönemde üst üste 3 kez şampiyon olan kadronun değişmezlerinden biri olduğu kaydedildi.

Anma mesajında, Metin Kurt’un “Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum” sözü hatırlatarak, efsane isim ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

futbolun-sol-kanadi-metin-kurt-olumunun-8-nci-yilinda-da-unutulmadi-772613-1.

SENDİKA GİRİŞİMİ BAŞLATTI

“37 kez ay-yıldızlı formayı giyen Metin Kurt, ülkemizde ilk futbolcu sendika girişimini başlattı. Galatasaray sonrası Kayserispor'da futbolu bırakan unutulmaz isim, Eyüpspor ve Yedikule gibi takımlarda teknik direktörlük yapmış, 24 Ağustos 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Ölümünün 8. yılında eski futbolcumuz Metin Kurt'u saygıyla ve rahmetle anıyoruz.”

“Futbol borsada değil arsada güzel” sözüyle hatırlanan Metin Kurt, namı diğer ‘Çizgi Metin’, endüstriyel futbola olan muhalefetiyle biliniyor.

Kurt’un ölümünün ardından, Kesmeşeker grubu, unutulmaz futbolcunun anısına ‘Metin Kurt Yalnızlığı’ isimli bir şarkı yapmıştı.