Garo Paylan’a silahlı saldırıda bulunmayı planladıklarını ancak vazgeçtiklerini açıklayan, Alaattin Çakıcı’nın eski avukatı Sinan İnce hakkındaki soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Garo Paylan’a suikast soruşturmasında takipsizlik

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a TBMM’de silahlı saldırıda bulunmayı planladıklarını ancak vazgeçtiklerini açıklayan, Alaattin Çakıcı’nın eski avukatı Sinan İnce hakkındaki soruşturma tamamlandı.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, Paylan’ın suç duyurusu üzerine İnce ve saldırıyı azmettirdiğini belirttiği, Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş hakkında başlatılan soruşturmada, şüpheli ifadesi bile alınmadan takipsizlik kararı verildi.

Kararda, Göktaş ve İnce’nin örgüt üyeliği kaydı olup olmadığının emniyete sorulduğu, bulunmadığı yanıtı geldiği, TBMM’nin de olayın kamera görüntülerini ve İnce’nin Meclis’e silahla girdiğine dair kayıt bulamadığı ifade edildi.

PARAMEDİKLERE KONTENJAN ÇAĞRISI

Öte yandan Garo Paylan, paramediklerin kontenjan sorunun TBMM gündemine taşıdı. Paramediklerin kritik durumdaki hastalara yönelik ilk müdahale açısından kritik pozisyonda olduklarına dikkati çeken Paylan, “Halihazırda 108 bin mezunu olan İlk ve Acil Yardım programlarının her yıl 15 bin mezun vermesine rağmen, ilgili bölüm için Kamu Personeli Seçme Sınavının iki yılda bir açılmaktadır ve atama için yalnızca 2000-2500 pozisyon verilmektedir. Paramediklerin acillerde çalışma yetkisi olmasına rağmen, bu sene bu pozisyonda alım için verilen kontenjan sayısı yalnızca 17 olmuştur” dedi.

Ambulans şoförlerinin paramedik olma şartının kaldırılmasının da meslek için atanma ve iş bulma şansını azalttığını ifade eden Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.