26. haftanın en iyi takımı deplasmanda Osmanlıspor’u etkili bir oyunun ardından 2-0 yenen Gaziantepspor olurken, bir gol bir asistle bu galibiyetin mimarı olan Nabil Ghilas da haftanın oyuncusu olmayı hak etti. Haftanın teknik direktörü Alanyaspor’un çalıştırıcısı Safet Susic olurken, haftanın en güzel golünü ise sakatlanma pahasına Kayserisporlu Ryan Mendes attı.

Haftanın açılış karşılaşmasında Akhisar, yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada Başakşehir’i son dakika golüyle mağlup ederek, düşme hattıyla arasındaki mesafeyi 8 puana çıkardı. Farklı Eskişehirspor mağlubiyetinin ardından Göztepe’den istifa eden bir teknik adamı Süper Lig’e yükselten ilişkileri irdelemek de gelecek haftalara kaldı. Başakşehir, lige verilen arada şampiyonluğun iki numaralı adayı olduğunu unutmuş gibi oynadı. Bu organizasyon bozukluğunda Emre’nin yokluğunun da payı vardı. Zirveye oynayan takımların son saniye golleriyle kaybetmesi değil kazanması gerekir…

Lige verilen aranın yaramadığı takımlardan biri de Kasımpaşa. 6 maçlık yenilmezlik serisi Alanya’da sona eren Paşa’nın 5’incilik umutları da Akdeniz’de kaldı. Oynadığı pozitif futbolla sezonun sempati şampiyonu olan Alanyaspor, Safet Susic’in gelişinin ardından güzel oyunu puana da çevirebiliyor. Vagner Love’ın performansının da bunda etkisi aşikâr. Brezilyalı golcü son üç haftada attığı 5 golle krallık yarışında Cenk Tosun’un ensesine yapışmış durumda.

Fenerbahçe, ligin kendi evinde en başarılı takımlarından biri olan Karabükspor’u tek golle mağlup ederek arkasından dörtnala koşarak gelen Trabzonspor ile puan farkını korudu. Van Persie’nin kariyerinin en uzun suskunluğuna son vermesi, Advocaat’ın Volkan Şen’i oyuna soktuktan 10 dakika sonra oyundan alması sebebiyle spor programlarına yeterince malzeme olamadı. İlk 45 dakikada sahada varlık gösteremeyen Karabükspor ikinci yarıda değişikliklerin de katkısıyla oyunu kontrol etmeyi başarsa da kaleci Fabiano’yu geçemedi.

2017’nin iki başarılı takımı Antalyaspor ile Kayserispor arasındaki bol pozisyonlu karşılaşma karşılıklı birer kırmızı kart ve birer golle sona ermek üzereydi ki sahneye 90+2’de El Kabir çıktı. İlk golün de asistini yapan Faslı yıldız attığı golle Antalya’nın ilk beş iddiasını sürdürmesini sağladı. Kayserispor’un son dört maçından sadece iki puan toplayabildi. Son iki maçını da puansız kapatması ateş hattındaki takımların umutlarını korumasına sebep oluyor. Kayserispor’a ara transfer döneminde katılan Ryan Mendes’in Süper Lig kariyerindeki ilk golünü atarken, sakatlanarak sahayı gözyaşları içinde terk etmesi futbolun içinde saklı hislerin karmaşıklığının da göstergesiydi. Bu oyunu eşsiz kılan hayata dair her hissi içinde barındırması değil mi zaten? Sevinç, acı, pişmanlık, hayaller, düş kırıklıkları ve daha fazlası…

Osmanlıspor yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçta puan almayı başaramadı. 2017 yılında oynadığı 10 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen Osmanlı’ya teknik direktör değişikliği de fayda etmedi. Ateş hattındaki takımlar arasında en umutsuzu olan Gaziantep Bülent Uygun’un gelişiyle toparlandı. Şu anda düşme bölgesinin en umutlu takımı durumunda olsalar da işleri hâlâ kolay değil. Zira ligde kalmak için geriye kalan 9 maçın yarısını kazanmaları, kalan yarısından da bir iki beraberlik çıkarmaları gerekebilir.

Beşiktaş en yakın takipçisinin puansız kapattığı haftada Gençlerbirliği’ni mağlup ederek şampiyonluk yolunda 5 puanlık avantaj elde etti. İlk golü bulana kadar tutuk oynayan Siyah-beyazlılar ikinci yarıda alışılan akıcı ve keyifli oyunu oynamaya başlayıp birbirinden şık goller atarak maçı farklı kazandı. Gençlerbirliği’nin direnci kalesinde ilk golü görünce kırıldı. Performansıyla milli takıma yükselen Serdar Gürler’in etkisiz oyunu Gençler’in tutukluğunun temel sebebiydi. Şenol Güneş’in maç sonunda Ümit Özat’ın kilolarıyla ilgili yaptığı daha doğrusu yapamadığı espiri ise yakışık almadı. Her ne kadar Ümit Hoca ile yaşadıkları tartışmanın önemsiz olduğunu anlatmak adına işi şakaya vurma çabası olsa da ölümden dönmüş ve tedavisinin parçası olan ilaçlar nedeniyle kilo alan birinin fiziği üzerinden şaka yapmak Şenol Güneş gibi 2002 Dünya Kupası’nda giyimi kuşamı sebebiyle eleştirilen teknik adama yakışmadı.

Konyaspor Fenerbahçe’nin ardından Bursaspor’u da mağlup ederek yukarıya tırmanışını sürdürdü. Attığı iki gol arasında oyunun kontrolünü rakibine kaptırmasına rağmen galip gelerek üstündeki takımlar Trabzon ve Antalya’yı rahatsız etmeyi sürdürdü. Bursaspor Mutlu Topçu döneminin en iyi oyunlarından birini oynamasına rağmen kaleci Serkan Kırıntılı’ya takıldı. Mutlu Hoca maç sonunda oyuna değil skora önem verilen bir coğrafyada çalıştığını vurgulayan açıklamalar yaptığına göre genç teknik adamın da kredisi tükenmek üzere. Neticede tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunun mimarı Ertuğrul Sağlam’a bir sezon dayanamamış bir camiadan bahsediyoruz.

6 maç sonra ilk kez gol yemeden bir maçı tamamlayan Galatasaray, Adanaspor’u farklı mağlup ederek rakibinin ligde kalma umutlarını yok etti. Bu galibiyet lig ikincisi Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4’e indirdi. Üstelik gelecek hafta rakip kupa yorgunu Başakşehir. Sıralamadaki yeri ne olursa olsun Galatasaray maçlarını boş tribünlere karşı oynuyorsa “Ben Galatasaraylıyım” diyen herkesin bu durumu sorgulaması gerekir. Taraftarlık kötü günlerde o stadyumda yerini alabilmektir. Adanaspor için umutlar her geçen hafta azalıyor. Turuncu Beyazlılar için gelecek hafta Rize’yi yenememek malumun ilamı olacak.

***

Süper lig 27. hafta programı

7 Nisan 2017 Cuma
20.00 Bursaspor-Karabükspor

8 Nisan 2017 Cumartesi
16.00 G.Antepspor-Alanyaspor
16.00 G.Birliği-Antalyaspor
19.00 Trabzonspor-Beşiktaş

9 Nisan 2017 Pazar
16.00 Kayserispor-Osmanlıspor
19.00 Fenerbahçe-Akhisar Bld.
19.00 Adanaspor-Ç.Rizespor

10 Nisan 2017 Pazartesi
20.00 Başakşehir-Galatasaray
20.00 Kasımpaşa-Konyaspor

***

gaziantep-direniyor-268719-1.