Vodafone Arena’nın içinde açılan Vodafone FreeZone stüdyosunu ziyaret ettim. Can Oflaz’ın küçük bir konserinin de gerçekleştirildiği açılışta stüdyonun detaylarını öğrendim

Gençler için büyük fırsat

Geçen gün uzun süredir yapılmakta olduğunu bildiğim stüdyonun açılışına gittim. Uzun süredir FreeZone markası altında 2010’dan beri müziğe yatırım yapan Vodafone bu sefer gençlerin kullanımı için bir stüdyo açtı. Hem de stadın içinde açılan bu müzik stüdyosuna gidip Can Oflaz’ın performansını dinledik. Stüdyo müzik yapan 26 yaşından küçük gençlere hizmet verecek.

www.freezonestudyo.com adresinden girip kayıt yaptıran gençler gruplarıyla stüdyoyu 4 saatliğine kiralayıp müzik yapabilecek.

İki yılda tamamlanan 110 metrekarelik stüdyoda gençlerin kayıtlarıylla ilgilenip onlara yol gösterecek isimlerse memleketin önemli ses mühendislerinden Alp Turaç’ın ekibinden olacak. Rezervasyon yaptıran gençler haftanın 6 günü 12:00-24:00 arası 4’er saatlik boşlukları seçebilecek. Yalnız maç günleri stüdyo da kapalı oluyor. Müzisyenler stüdyodan çıkarken kayıtlarını teslim alabilecekler. Aynı zamanda video kayıtları da oluşturulacak gençler eğer isterlerse performansları Vodafone FreeZone YouTube kanalında yayınlanacak. Bu arada bu işin ücreti Vodafone’lulara 100 Vodafone’lu olmayanlara 200 lira gibi miktarlar.
Single yapabilecek yeteneğe sahip gruplarsa operasyonun bir parçası olan GNL’den single çıkartabilecek. Stüdyoda aynı zamanda her ay çeşitli sanatçılar konser verecek, konusunda uzman kişiler workshop yapacak. GNL Entertainment ve Jingle House dışında katkı sağlayan diğer isimlerse Fabrika Mimarlık ve Zuhal Müzik.

Türkiye’nin her yerinden gençlerin müziğine destek olmak, hayallarini gerçekleştirmelerinde onlara omuz atmak gerçekten çok güzel. Yalnız bu işte birkaç sorun çıkabilir. Tonmayster arkadaşlara bazı durumlar için geçmiş olsun demek isterim. Birçok genç stüdyoda kayıt yapabilecek kadar metronom bilmiyor. 4 saat boyunca gitarını akort etmeyi bilmeyen bir gitaristle ya da trampet derisini tutturamayıp baget kenarıyla kasnağa çarpan bir davulcuyla uğraşmaları sonucunda biraz canları sıkılabilir, çünkü neticede burada sadece kayıt değil prova da yapılacak.
gencler-icin-buyuk-firsat-393568-1.
Burada ben müzisyen gençlerimizle dalga geçmiyorum bilakis yıllarca böyle çok genç gruba şahit oldum. Hatta jürisi olduğum bir müzik yarışmasında sahnede amfinin tüm düğmelerini sonuna kadar çevirip gitardan ses gelmiyor diye panik olan bir arkadaşımızla karşılaşmıştık. Sonra amfisinin kapalı olduğunu anladı. Sesçi arkadaş amfinin tüm düğmelerini kısmasa amfi açıldığı anda hepimiz sağır olmuştuk. Emin olun bu gibi durumları çok gördüm. Heyecandır, olur böyle şeyler. Kimse doğuştan bilerek doğmuyor bu işleri. Elbet öğrenir herkes özelikle bu gibi imkânlar oldukça. FreeZone stüdyoyu beğendim. İçinde bir sahnesi var kısacası hem hücum kayıt yapabileceğiniz gibi ses odasında ayrı ayrı da kayıt alabiliyorsunuz. İşin sonunda da kayıtlarınızı teslim alabileceksiniz.

Besteleri olan genç müzisyen dostlarıma sesleniyorum. Bu imkanı kullanın. Eğer hızlı çalışabiliyorsanız 4 saatte bir albüm bile bir albüm kaydedebilirsiniz. Her şarkıyı 2 kez çalıp en iyi denemeyi albüme alabilirsiniz. Yanız bu dediğimi tecrübeli müzisyenler yapar. Yani kısacası fazla iyimser bir fikir olarak düşünebilirsiniz bunu. Yine de olmaz/imkânsız diye bir şey yok. Siz çalışın yeter.

Bu arada stüdyodaki ilk konser Edis, Fatma Turgut, Ozan Çolakoğlu’nun performansıyla gerçekleştirilecek. Konserde Youtuber Berkcan Güven de yer alacak. Youtube kanalında eğlenceli şarkılara imza atan Berkcan’ın konsere ne yapacağını merak ediyorum.