Gerçek ve sanat Simülakra’da

Kültür Sanat Servisi

Bağımsız sanatçıların yolunu aydınlatan Loft Art “Simülakra” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kurulduğu günden bugüne 8 farklı sergiye ev sahipliği yapan Loft Art, sergilerde satışa sunulan eserlerden elde edilen gelir ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV)’a aktarılarak vakfın sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlıyor.

Jean Baudrillard’ın “Simülakrlar ve Simülasyon” eserinden ilham alarak, gerçek ve sanalın iç içe geçtiği bir dünya sunulan sergide Aslı Özer, Civan Aydın, Elif Onay, Loya Kader Öztürkmen, Nilüfer Topal, Sezayi Aydın, Taha Üstündağ’ın eserleri yer alıyor.

Sergi, izleyiciye, yaşananların gerçek mi yoksa sanal dünyanın dayatıldığı gerçeğe benzeyen inandırılmış bir ilüzyon dünyası mı olduğu sorularını sordurarak, insan duygusunun anlama ve anlamlandırma gücünü keşfetmeyi amaçlıyor.

Fotoğraf: Dilara Akın

Sergi hakkında konuşan TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Akın, “Loft Art üç yılı aşkın süredir, genç bağımsız sanatçıları ağırlayarak onları tanıtıp eserlerini burada sanatseverlerle buluşturuyor. Loft Art’taki eserlerden elde edilen gelirin büyük bir kısmı, Akfen Holding tarafından kurulan ve kadın, genç ve çocukları merkezine alarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeyi amaçlayan TİKAV’a bağışlanıyor. Böylelikle Loft Art’ta sergilenen eserlerin gelirleri, toplumsal ve evrensel değerlere saygılı, çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor” dedi.

“Simülakra” sergisi İstanbul Beşiktaş Nisbetiye On’da 23 Mart Cumartesi gününe kadar sanatseverleri bekliyor.