Bursa'da gerici öğretmen Yasin Kuruçay’ın öğrencileri yıllarca maruz bıraktığı baskının ortaya çıkmasının ardından, Kuruçay hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gerici öğretmen Yasin Kuruçay hakkında suç duyurusunda bulunuldu

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini ‘’Hayırlı olsun, daha yapacak çok iş var’’ diyerek kutlayan rehber öğretmen Yasin Kuruçay hakkında CİMER’e suç duyurusunda bulunuldu.

Bursa’da eski öğrencilerinin baskı, cinsiyetçi, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerini ifşa ettiği rehber öğretmen Yasin Kuruçay’a tepkiler sürüyor. Veli Der Bursa Şubesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini ‘’Hayırlı olsun, daha yapacak çok iş var’’ diyerek kutlayan rehber öğretmen Yasin Kuruçay’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), suç duyurusunda da bulundu.

Veli Der Şubesi tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Görev yaptığı okulda, kız öğrencilere yönelik söylem ve davranışlarına baktığımızda Yasin Kuruçay’ın bu söylemine hiç şaşırmadık. Bu kişi kız öğrencileri odasında toplayıp ‘kızlı erkekli ortamlarda erkeklere meze olursunuz’, ‘dişiliğini değil, kişiliğini kullan’ gibi söylemlerle aşağılayıcı ifadelerde bulunmuş, kızların etek boylarına karışarak, ailelerini çocuklarına karşı kışkırtarak ahlak bekçiliğine soyunmuştur.

'DERHAL GÖREVDEN ALINMALIDIR'

Yasin Kuruçay derhal görevden alınmalıdır. Bu zat öğretmenlik vasfı taşımamakta, mesleği suiistimal etmektedir. Tüm okullarda çağdaş, laik ve bilimsel eğitim istiyoruz.”

Öte yandan Eğitim-İş Bursa Şubesi'nin de Kuruçay hakkında suç duyurusunda bulunarak adli ve idari süreç başlatacağı bildirildi.