Bursa'da gerici öğretmen Yasin Kuruçay’ın öğrencileri yıllarca maruz bıraktığı baskının ortaya çıkmasının ardından, Kuruçay hakkında yapılan haberlere erişim engeli getirildi.

Gerici öğretmene ilişkin haberlere erişim engeli!

Haber Merkezi

BirGün’ün Bursa’da Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde çalıştığı dönemde öğrencilerini yıllarca cinsiyetçi ve ayrımcı ifadelerle baskıya maruz bırakan rehberlik öğretmeni Yasin Kuruçay ile ilgili haberleri erişime engellendi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini “Hayırlı olsun, daha yapacak çok iş var” diyerek kutlayan Kuruçay hakkındaki haberler kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Bursa 4. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 13 Nisan tarihli kararıyla engellendi. Erişim engeli kararını İfade Özgürlüğü Derneği internet sitesinden duyurdu.

Kuruçay’ın yüzlerce öğrenciyi yıllarca maruz bıraktığı baskı ortaya çıkmıştı. Öğrenciler, zorla dini dersleri seçmeye yönlendirmesinden ahlaksız suçlamalarına kadar Kuruçay’ın pek çok baskısına maruz bırakıldıklarını söylemişti.

Öğrencilerden S.G., şu ifadeleri kullanmıştı: “En yakın arkadaşımızın babası ‘Seni okuldan alırım’ diyordu. Annem beni her gün okuldan almaya geliyordu. Bize yaptıklarını artık diğer öğrencilere de yapmasını istemiyoruz.”