Müzisyen Gökhan Özoğuz, ‘yalan’ haberlerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hedef alınmasına tepki gösterdi. Özoğuz, söz konusu haber ve paylaşımlara ilişkin, “Yalan rüzgarla gemi yol almaz” dedi

Gökhan Özoğuz’dan Mansur Yavaş’ı hedef alan paylaşımlara tepki


Athena grubunun solisti müzisyen Gökhan Özoğuz, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi önündeki görüntülere ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın hedef alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özoğuz, Yavaş’ı hedef alan haberlere ilişkin, “Gündem olan hashtag in dayandığı gerçekler. İşte bunun gibi sahte hareketler yapanlar olduğu için, kimsenin yapılan haberlere, Sahte hayalet hesaplarla yalandan Gündem olan başlığına ve o taraftan yapılan hiçbir şeye inancı ve güveni kalmadı. Yalan rüzgarla gemi yol almaz!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden el çektirilen Melih Gökçek, Hacı Bayram-ı Veli türbesi önünde motosikletle drift yapılan görüntüleri paylaşarak, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Gökçek yaptığı paylaşımda, "Mansur Yavaş bu Hacı Bayram-ı Veli hazretlerinin önünde yaptığınız resmen Müslümanlara yapılan saygısızlıktır” ifadelerini kullanmıştı. Yayınlanan görüntülerin ardından sosyal medyada Yavaş’ı hedef alan paylaşımlar da yapılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABB Basın Yayın Genel Koordinatörü Volkan Gültekin ise, belediyenin söz konusu görüntülerle ilgili olarak hiçbir ilgi ve talimatının olmadığını açıklamıştı.

Melih Gökçek için de ‘trolbaşı’ ifadelerini kullanan Gültekin, “Şimdi gelelim, Belediyemiz ile hiçbir ilgisi ve talimat olmayan bu çekimler hakkında yayınlar yapan ve Başkanımız ve Belediyemiz ile bu görüntüleri ilişkilendirip kendine hayasızca siyasi çıkar sağlamak isteyen trolbaşına. Defalarca söyledik ama vazgeçmiyorsun. Bu çırpınışların ne seni FETÖ parselciliğinden ne de geçmişte yaptıklarını temizlemekten kurtaramaz. 23,5 yıl yönettiğin kentte gazinoların, pavyonların çevrelemesine göz yumduğun bu manevi huzurda bıçak kemiğe dayanınca yenileme çalışması yaptın. Yenileme çalışmasında Hacı Bayram’a çarşı kurdun” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Gerçek Gündem’in aktardığına göre, söz konusu görüntülerdeki kişinin Alper Kaya olduğu, Kaya’nın, Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in arkadaşı olduğu ve geçmiş yıllarda Gökçeklerin kanalı Beyaz TV’de program yaptığı ortaya çıkmıştı.