Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Uçar’ın görevini yaparken hapis tehdidiyle karşı karşıya kalmasına ilişkin Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği açıklamada bulundu. Açıklamada, “Her yönüyle hukuka aykırı olan ve meslektaşımızın özgürlüğünün keyfi olarak sınırlanmasına neden olan bu hareketler hiçbir şekilde kabul edilemez” denilerek tepki gösterildi. Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Uçar, 17 yaşında cinsel istismar mağduru, zihinsel engelli bir […]

Görevini yapan Sosyal hizmet uzmanına ceza verilmesine tepki

Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Uçar’ın görevini yaparken hapis tehdidiyle karşı karşıya kalmasına ilişkin Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği açıklamada bulundu. Açıklamada, “Her yönüyle hukuka aykırı olan ve meslektaşımızın özgürlüğünün keyfi olarak sınırlanmasına neden olan bu hareketler hiçbir şekilde kabul edilemez” denilerek tepki gösterildi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Onur Uçar, 17 yaşında cinsel istismar mağduru, zihinsel engelli bir kız çocuğunun haklarını korumak istedi.

BirGün’ün gündeme getirdiği haberde, Uçar’a, uzmanlık görüşünü beyan ettiği için “duruşmanın düzen ve disiplinini bozması, duruşmayı yapılamaz hale getirdiği” iddiasıyla disiplin hapsi cezası verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği, mahkeme kararına tepki gösterdi. “Mahkeme hâkiminin hiçbir yasal düzenlemeye uymayan meslektaşımızın özgürlüğünün kısıtlanmasına da neden olan bu davranışı, Birleşmiş Milletler Bangalor Yargı Etiği Kuralları ile de bağdaşmamaktadır” denilen açıklamada, “Her yönüyle hukuka aykırı olan ve meslektaşımızın özgürlüğünün keyfi olarak sınırlanmasına neden olan bu hareketler hiçbir şekilde kabul edilemez” denildi.

“SORUŞTURMA TALEP EDİYORUZ”

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yasal yollara başvurma haklarımız saklı kalmak üzere, meslektaşımızın yanında olduğumuzu, olayın takipçisi olacağımızı, bu olayı kınadığımızı kamu oyuyla paylaşıyor, başta Hakimler Savcılar Kurulu olmak üzere TBMM Adalet Komisyonu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Adalet Bakanlığı, Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve ilgili tüm kuruluşlardan olayın soruşturulmasını talep ediyoruz.”