Fenerbahçe, basit hatalar sonrası yediği gollerle Göztepe’yle 2-2 berabere kaldı ve Süper Lig’e puan kaybıyla başladı

‘Göz’ göre göre!

Fenerbahçe ile Göztepe 14 yıl aradan sonra ilk lig maçına çıkarken ev sahibi dokuz konuk ekip ise üç yeni transferle sahaya çıkmıştı.

Aykut Kocaman’ın son anda karar değiştirerek ilk 11’e aldığı İsmail Köybaşı’nın koşusunu gören Mehmet Topal şık bir pas attı. İsmail’in bekletmeden yaptığı ortaya gelişine vuran Alper Potuk Fenerbahçe adına sezonun ilk golüne imza atıyordu. Erken gelen golle Fenerbahçe’nin maçı zorlanmadan kazanacağını düşünenler yanılacaktı. Zira Göztepe her iki yarıda yeni oyuncuları Andre Castro ve Oscar Scarione’nin attğı gollerle önce beraberliği yakalayıp ardından da öne geçti. İlk golde topu yumruklamak yerine tutmaya çalışan Volkan’ın ikinci golde ise adam ve alan paylaşımı konusunda hata yapan takım savunmasının kabahatiydi.

Her atakta Valbuena vardı
Fenerbahçe’nin tüm ataklarını başlatan Valbuena’nın kullandığı serbest vuruşta topa kafa vuran Skrtel skoru yeniden eşitliyordu. Golün ardından oyuncu değişiklikleri dizilik ve taktik değişiklikler yapıldıysa da oyunun gidişatını değiştirmek mümkün olmadı.

Futbolun adaleti tarafların herhangi birinin kazanmasına izin vermedi. İzmir’in bunaltıcı sıcağında uzatma dakikalarında dahi gol arayan her iki takım da kaybetmeyi haketmemişlerdi.

Deplasmanda kazanamıyor
Son beş sezonun üçüne deplasmanda başlayan ve hiç kazanamayan Fenerbahçe bu istatistiğe bir sezon daha eklemiş oldu. Ancak oynanan oyun zaman zaman umut verdi. Fenerbahçe’nin üçüncü bölgedeki yaratıcılık sıkıntısına yeni transferlerin ve sakat oyuncuların rotasyona dahil olması çözüm olursa Sarı Lacivertliler hem ligde hem de Avrupa’da yarışmanın içinde kalabilirler.