Mardin Kızıltepe'de "küçük yaşta nişan töreni" yapılan iki çocuğun anne ve babası gözaltına alındı. Gözaltındaki 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kaynak: AA
Gözaltına alınmışlardı: Mardin'de "nişanlandırılan" çocukların anne ve babaları serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "küçük yaşta nişan töreni" yapılan 8 ve 9 yaşındaki iki çocuğun anne ve babası gözaltına alındı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kızıltepe ilçesinde yaşanan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında çocukların anne ve babaları polis ekiplerince gözaltına alındı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan 4 şahıs, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrolle serbest bırakıldı. 

NE OLMUŞTU?

Kızıltepe ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde 8 ve 9 yaşındaki çocuklar için aile arasında 'nişan' töreni düzenlenmiş, evde düzenlenen 'nişan' töreninde çocuklara yüzük takılmıştı.

Skandal olayın ardından Valilik'ten dün (16 Ekim) yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne konunun araştırılması talimatı verildiği bildirilmişti.

Söz konusu çocuklara yönelik geçici tedbir kararı alındığı, çocukların koruma altına alındığı, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.