İklim aktivisti Greta Thunberg’a Twitter üzerinden sataşan kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate; insan kaçakçılığı, tecavüz ve suç örgütü kurmak suçlarından Romanya’da gözaltına alındı.

Greta Thunberg’e sataşmıştı: Andrew Tate insan kaçakçılığı ve tecavüz suçlamasıyla gözaltına alındı
Fotoğraf: Twitter/@Cobratate

İklim aktivisti Greta Thunberg’e sataşmasıyla tekrar gündeme gelen kick boksçu Andrew Tate, insan kaçakçılığı, tecavüz ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla Romanya'nın başkenti Bükreş'te gözaltına alındı.

Kadın düşmanı yorumları ve nefret söylemi nedeniyle Instagram, YouTube ve Tiktok'ta yasaklanan kick boksçu Andrew Tate'in gözaltına alınmasının gerekçesi, "Suç örgütü tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen altı kadının kimliği tespit edilmesi" olarak gösteriliyor.

Reuters'in haberine göre, savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Dört şüpheli kadınları işe almak, barındırmak ve onları web sitelerinde yer almaları için pornografik içerik oluşturmaya zorlayarak sömürmek amacıyla organize bir suç grubu oluşturmuş gibi görünüyor" denildi.

NE OLMUŞTU?

Tate, geçtiğimiz günlerde iklim aktivisti Greta Thunberg'le Twitter'daki atışmasıyla gündeme gelmişti.

Thunberg, “Bana email adresini gönder, sana araba koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” diyen Tate'e “Evet lütfen, aydınlat beni: küçükpenisenerjisi@işinebak.com” diye yanıt vermişti.

Söz konusu atışmada, Thunberg'in, kendisiyle alay etmeye çalışan Andrew Tate'e verdiği yanıt Twitter'da büyük yankı uyandırmıştı.