Sanatçı Haluk Levent, Ahbap'a yapılan deprem yardımlarının nereye harcandığının takip edilmesi için anlaştıkları yerli denetçiyi duyurdu. Levent, bağımsız yerli denetçinin Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olduğunu açıkladı.

Haluk Levent, Ahbap'a yapılan deprem yardımlarını denetleyecek ilk kurumu açıkladı

HABER MERKEZİ

Sanbatçı Haluk Levent, depremzedeler için Ahbap'a yapılan para yardımlarını denetleyecek bağımsız yerli kuruluşu açıkladı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Haluk Levent, bağımsız yerli denetçinin Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği olduğunu duyurdu.

Haluk Levent paylaşımında şunları kaydetti:

"Uluslararası denetim şirketlerini ve Türk denetim şirketini bugün açıklayacağımızı belirtmiştik. Türkiye Serbest Muhasebevi ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği tüm satın almalar süresince Ahbap’ı denetleyecek. Yurtdışı firmasını 4 saate açıklayacağız."

10 kenti vuran depremlerin hemen ardından başlayan yardım çalışmaları nedeniyle hedef gösterilen ve sitesi siber saldırılara maruz kalan Ahbap'ın kurucusu ve başkanı Haluk Levent, derneğin hesaplarını bağımsız denetime açtıklarını açıklamıştı.

Haluk Levent, bütün satın almaların denetlenmesi için biri uluslararası biri yerli olmak üzere iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu.