Deprem bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bine dayandı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte 20 bin kişinin hayatını kaybettiğini söylerken Sivas’ın Gürün ilçesi de afet bölgesi kapsamına alındı.

‘Hatay’da 20 bin canı kaybettik’

HABER MERKEZİ

Maraş merkezli depremin üzerinden 12 gün geçti. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşılırken, enkaz kaldırma çalışmaları ise afet bölgesinde devam ediyor. Depremzede yurttaşlar hijyen sorununa dikkat çekerken, bölgeye çadır ve konteyner gönderilmesi yönündeki çağrılarını yineliyor.

AFAD tarafından açıklanan son verilere göre; hayatını kaybedenlerin sayısı 38 bin 44’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak belirlendi. Ayrıca AFAD, iki şiddetli depremin ardından 4 bin 734 artçı sarsıntı olduğunu bildirdi. Bölgede toplam 264 bin 389 personel ile 12 bin 600 araç ve iş makinesinin görev yaptığı kaydedildi.

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da 20 bin kişinin depremde hayatını kaybettiğini 24 bin kişinin de yaralandığını söyledi. Savaş, en az 30 bin hasarlı binanın da yıkılmak zonrunda olduğunu kaydetti.

GÜRÜN DE AFET BÖLGESİ

Depremin etkilediği yerleşim yerlerinden biri olan Sivas’ın Gürün ilçesi de afet bölgesi kapsamına alındı. Yapılan incelemelerde bina yıkımı görülmeyen ilçede, köylerle birlikte 147 yapıda ağır hasar oluştuğu belirtildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı ilçede hasarlı binalarda kalanların barınması için eski cezaevi alanına 70 adet konteyner yerleştirilmesi kararlaştırıldı.