Sağlık Bakanlığı önünde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anmak isteyen sağlıkçılara polis izin vermedi. Sağlıkçılar, karanfilleriyle Sağlık Bakanlığı yakınlarında bekleyişini sürdürüyor.

Hayatını kaybeden sağlıkçıları anmaya da izin yok!

Haber Merkezi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerini anmak için Sağlık Bakanlığı önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak isteyen sağlıkçılara polis izin vermedi.

EMEKÇİLERİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Sağlıkçılar, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi yakınlarında karanfilleriyle bekleyişini sürdürüyor.

hayatini-kaybeden-saglikcilari-anmaya-da-izin-yok-815529-1.

Ankara Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Ankara sağlık meslek ve emek örgütleri olarak yapmak istediğimiz anma polis tarafından engelleniyor” denildi.

hayatini-kaybeden-saglikcilari-anmaya-da-izin-yok-815545-1.

HDP'Lİ ERSOY: SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KİMSE GÖRMESİN DİYE KALKANLAR SİPER EDİLİYOR

Yaşanan duruma tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Sağlık çalışanlarını kimse görmesin diye kalkanlar siper ediliyor" dedi

Ersoy, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanlarını kimse görmesin diye kalkanlar siper ediliyor. Sağlık çalışanları tükeniyor, kendinizi de siper etseniz gün gibi ortada! Siz örtmeye çalışıyorsunuz diye bizim mücadelemiz görünmez değildir! COVID-19 derhal meslek hastalığı sayılsın!"

ANKARA TABİP ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI KARAKOÇ: PEKİ BİZ NEDEN ÖLÜYORUZ?

Yaşanan polis müdahalesine tepki gösteren Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Karakoç da, "Peki biz neden ölüyoruz?" diye sordu. Karakoç, "Peki biz neden ölüyoruz? Pandemi öncesinde de sıkıntılarımız vardı, ama pandemiyle birlikte katlanarak arttı. Hergün bir sağlık emekçisi hayatını kaybediyor. 50'şer 50'şer hastalanıyoruz haberiniz var mı? Mesaimiz sürekli uzuyor. KHK ile atılan bir sürü arkadaşımız var onların atamasını yapsınlar. Sağlık işyerlerinde kreşler yok çocuklarını işyerlerine götürüyorlar. Filyasyondaki arkadaşlara verilen günlük iaşe içi boş bir tane sandviç. Bu taleplerimizi ilettik ama duymadılar. Basın yoluyla ilettik, sosyal medyadan yazdık duymadılar, en yakınlarına gelip dilekçeyle vermek istedik" şeklinde konuştu.