Sosyal medyadan kendisinin seçim öncesindeki sözlerini hatırlatıp “Konserler yasaklanmadı” gibi tuhaf bir argüman kullanan iktidar destekçisine yanıt veren Hayko Cepkin, konserlerin oy verecek gençlerin oranı yüksek olduğu için stratejik nedenlerle yasaklanmadığını belirterek, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Hayko Cepkin’den iktidar trolüne yanıt: Sözlerimin arkasındayım
Fotoğraf: DepoPhotos

Buse İlkin YERLİ

Sanatçı Hayko Cepkin, sosyal medyada kendisinin seçim öncesi değerlendirmelerini çocuksu sözlerle hedef alan bir iktidar trolüne yanıt verdi.

Hayko Cepkin’in bundan önceki deneyimler ışığında konserlerin yasaklanacağına ilişkin uyarısını tiye almaya çalışan trol, “Erdoğan seçildi ama konserler yasaklanmadı” yorumunu dillendirdiği bir video çekti.

Geçmişi unutarak seçim sonrası iptal edilmeyen konser organizasyonları üzerinden tuhaf çıkarımlar yapan trol, Johnny Depp’in sahne aldığı Hollywood Vampires grubunun konserine çok para verdiğini söyleyerek ise Türkiye’deki ekonomik tabloya ilişkin farkında olmadan bir itirafta bulundu.

Hayko Cepkin bu paylaşıma verdiği yanıtta, genç seçmenin oranına işaret ederek stratejik amaçla “demokrasi şöleni” havası yaratıldığını kaydetti. Algı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Cepkin, sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"YARDIRIN BEYLER FESTİVALLERİ"

“Oy verecek genç neslin oranı akla gelince, geçtiğimiz senelerde yapılan iptal ve yasaklamalar, bu sene için stratejik olarak uygunsuz bulunmuş olmalı ki şimdi adeta bir demokrasi şöleni 'hani nerede iptal' 'baaaak ben konçere dittiiim' algısı oluşturma çabalarındalar. Malum önümüzde yerel seçim yakın ve 5-6 milyon genç nüfus var. Bu da her kimse adımı ağzına alan 4. kişi. Diğer ikisi lağım ağızlıydı. Sektörel serzenişimi sayelerinde geniş kitlelere de yayma fırsatı buldum. Artık iptal nedir bilmeyenler bile duydu. Teşekkürler. Söylediklerimin ar-ka-sın-da-yım. Şu döneme kadar söylediklerinin arkasında duramayanlara bakacak olursak kendimi nimetten saymam garip durmayacaktır. Bu iklim organizatörlere yarar. Yardırın beyler festivalleri. Bu sene üşenmeyip afiş bastırıp ahlak bekçiliğine soyunacak tayfayı zaptedeceklermiş gibi duruyorlar.”