MAK Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Millet İttifakı’nın seçimi kazanması için birinci, Cumhur İttifakı’nın kazanması için ikinci tur gerekir” dedi. Kulat ayrıca HDP'nin aday çıkarmamasıyla Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının yüzde 54-55 bandına çıktığını belirtti.

"HDP'nin aday çıkarmamasıyla Kılıçdaroğlu'nun oyları yüzde 55 bandına yükseldi"

MAK Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, HDP'nin aday çıkarmamasıyla Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının yüzde 54-55 bandına çıktığını, AKP'li Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın oylarının ise yüzde 45'lere doğru gerilediğini söyledi.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Kulat, “Millet İttifakı’nın seçimi kazanması için birinci, Cumhur İttifakı’nın kazanması için ikinci tur gerekir” derken seçmenlerin yüzde 8'inin hangi ittifaka oy vereceği konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Kulat'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı seçimini, şu anki fotoğraf üzerinden söylüyorum, Millet İttifak kazanacak gibi duruyor. Ama aday olacak Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ı da görmemiz lazım. Bunların alabileceği oylara göre denklem değişir. Çünkü Sayın İnce ve Sayın Oğan ağırlıklı olarak Millet İttifakı'ndan oy alacaklar.

"İKİNCİ TURA KALAN SEÇİMİ ERDOĞAN'IN KAZANMASI KUVVETLE MUHTEMEL"

Özellikle Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın toplamda yüzde 5 oy alması durumunda seçim ikinci tura kalır. İkinci tura kalan seçimi Erdoğan’ın kazanması bana göre kuvvetle muhtemel.

"HDP’Lİ SEÇMENİN KENDİSİNE EN UZAK GÖRDÜĞÜ PARTİ HÜDAPAR"

HDP’li seçmenin kendisine en uzak gördüğü parti HÜDAPAR'dır. İki parti, birbirinin tam zıttıdır. Ben Cumhur İttifakı'nın bunları yeterince okuyamadığı kanaatindeyim. Çünkü HÜDAPAR'ı orada gördüğünde HDP’li seçmen oy vermeyecektir."

Mehmet Ali Kulat ayrıca seçim tarihi yalaştıkça seçmenlerin kazanacak tarafa yöneldiğini ancak henüz bu aşamaya gelinmediğini söyledi.