'Her şey çok güzel olacak' sloganını ortaya çıkaran Berkay Gezgin, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vererek, "Saraçhane’de görüşmek üzere, her şey çok güzel olacak" dedi.

"Her şey çok güzel olacak" sloganını ortaya çıkaran Berkay Gezgin: Saraçhane’de görüşmek üzere

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, İBB Başkanı İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve siyaset yasağı getirildi.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binler, İmamoğlu'na destek olmak için Saraçhane’de toplanırken, çok sayıda yurttaş ise sosyal medyada "irademe dokunma" diyerek tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu'nun seçim çalışmaları sırasında 'Her şey çok güzel olacak' sloganını ortaya çıkmasını sağlayan Berkay Gezgin de, sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Gezgin, İmamoğlu ile ilgili mahkeme kararı sonrası Eskişehir'den yaptığı paylaşımda, "Saraçhane’de görüşmek üzere, her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Berkay Gezgin'in Twitter paylaşımı şöyle:

"Eskişehir’den İstanbul’a yolculuk başlasın. Biz hukuk mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz; umudumuzu yitirmeyeceğiz! Yarın Saraçhane’de görüşmek üzere, her şey çok güzel olacak"

***

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Mahkeme heyeti, İBB Başkanı İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyaset yasağı getirmişti.

İmamoğlu, verilen cezanın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor" demişti.

İmamoğlu daha sonra," Saraçhane'de birliğe ve dayanışmaya davet ediyorum" diyerek bugün saat 16.00'da yapılacak buluşmaya çağırmıştı.