Türkiye, tarihinin en kritik seçimlerine giderken iktidar partisi AKP, oy kazanmak için klasik taktiği ‘mağduriyet’e bel bağladı. Kılıçdaroğlu’nun seccade üzerinde çektirdiği fotoğrafı hedef alan AKP’liler şimdi de marteniçkalı pankartı ‘darağacı’ diye pazarlama gayretinde.

Her şey ‘mağduriyet’ için: AKP’lilerin bahsettiği ‘darağacı’ marteniçkaymış!

HABER MERKEZİ

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde iktidar değişimi beklenirken AKP, ‘mağduriyet’ algısıyla oy toparlamaya çalışıyor. AKP’lilerin, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak “Darağacı pankartı astılar” diye yaptığı yaygaranın arkasından ‘marteniçka’ çıktı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün yaptığı basın toplantısında Millet İttifakı liderlerinden Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşaner’i hedef almıştı. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Trabzon mitinginde ‘darağacı pankartı’ asıldığını öne sürmüş, “Bugün kullandığınız üslup, seccadeyi ayakkabıyla çiğnemeyle başlayan, darağacı gösteren pankartı Trabzon’daki mitingde asan ve kürsüye kurşun dizmeye kalkan Yassıada zihniyetinin boy göstermesinden başka bir şey değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Çelik’in bahsettiği, birçok AKP’li ismin ise sosyal medyadan paylaştığı ‘daracağı pankartı’nın, Kılıçdaroğlu’nun bileğine taktığı marteniçka olduğu anlaşıldı.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak mutfağından yayınladığı ilk videoda bileğindeki marteniçka dikkat çekmişti. Bilekliğin kendisine hediye edildiğini bildiren Kılıçdaroğlu, leylek görünce çıkaracağını söylemişti. Kılıçdaroğlu daha sonra da sosyal medyada yaptığı paylaşımda marteniçkanın bir ağaç dalına asılmış görseliyle “Sana söz” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitinginde marteniçkanın ağaç dalına asılmış bir başka görseli ile yine “Sana söz” ifadelerinin yer aldığı bir pankart asılmıştı.

AKP’liler, bu pankartın ‘darağacı’ göndermesi içerdiğini savunarak sosyal medyadan paylaşımlar yaptılar.

her-sey-magduriyet-icin-akp-lilerin-bahsettigi-daragaci-martenickaymis-1147654-1.

her-sey-magduriyet-icin-akp-lilerin-bahsettigi-daragaci-martenickaymis-1147655-1.