Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir bileğinde bulunan marteniçka bilekliğinin hikayesini anlattı. Kızılay'ın eski il başkanlarından olan bir kadın tarafından bilekliğin kendisine verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu "Leyleği görünce çıkaracağım" dedi.

Kılıçdaroğlu, merak edilen 'marteniçka' bilekliğini anlattı
Fotoğraf: Depophotos

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak evinden yaptığı videolu paylaşımda dikkat çeken 'marteniçka' bilekliğinin hikayesini anlattı. Bilekliği toplantı yaptığı eski bir Kızılay il başkanının hediye ettiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Leyleği bekleyeceğiz. Görünceye kadar kalacak burada. Leyleği görünce çıkaracağız" dedi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun dün akşam (23 Mart) katıldığı Halk TV'deki Liderler Masası programının ardından Kılıçdaroğlu'nun makam odasında gerçekleşen sohbetten bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoda, bir süredir bileğinde olan ve merak edilen marteniçka bilekliğini anlattı.

kilicdaroglu-merak-edilen-martenicka-bilekligini-anlatti-1142051-1.

Kılıçdaroğlu, videoda şu ifadeleri kullandı: "Eski Kızılaycılar ile bir toplantı yaptım. İl başkanlarıyla. İl başkanlığı yapan bir kadın bunu taktı. Leyleği bekleyeceğiz. Görünceye kadar kalacak burada. Leyleği görünce çıkaracağız."

Marteniçka bilekliği ne anlama geliyor?

Marteniçka, Martipi ya da Martenitsa adıyla anılan, Balkan ve Trakya'da Mart'ın gelişiyle birlikte, tüm ay boyunca bileklere takılan ve uğruna inanılan bileklikler ve süslemeler olarak biliniyor. Türkiye'de ve komşu ülkelerde hala devam eden bu gelenek, bahar ayının müjdesiyle beraber başlıyor. İnsanlar baharın gelişini, güneşin gökyüzünde yer edişini ve güzel bir ay geçirilmesini ümit ederek bileklerine bu kutlamalara ait olan bileklikleri takıyorlar.