Avrupa Ligi’ne iyi başlamak Fenerbahçe Dinamo Zagreb karşısında büyük bir hezimet yaşadı. Rakibine 4-1 mağlup olan sarı-lacivertliler oynadığı futbolla sınıfta kaldı

HEZİMET!

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi D grubundaki ilk maçında Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’e konuk oldu. Nebil Dirar, Mehmet Ekici, Roberto Soldado, Tolga Ciğerci, Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu, Carlos Kameni gibi isimler UEFA listesinde yer almadıkları, Hasan Ali Kaldırım sakat olduğu, Valbuena ise teknik heyet tercih etmediği için maç kadrosunda yoktu. Üstüne bir de Fenerbahçe teknik direktörü Cocu, pazartesi oynanacak Beşiktaş maçını düşünerek karşılaşmaya hazırlık maçı muamelesi yapınca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Dinamo Zagreb 16’da kazandığı köşe vuruşunu paslaşarak kullanıyor, savunmanın dengesi kaybolunca en son topla buluşan Ivan Sunjic düzgün bir vuruşla gol perdesini açıyordu.

Golün ardından Fenerbahçe topla daha fazla oynayan taraf olsa da, bir türlü hızlı oynamayı başaramadığı için rakibine tehdit oluşturacak pozisyonlar da bulamadığı. Hal böyle olunca ikinci gol de gecikmedi. Savunma arkasına atılan uzun topta Neustadter pozisyon hatası yapınca Gavronoviç, topuk pasıyla eski Galatasaraylı Izet Hajrovic’i ikinci golün de pasını veriyordu.

İlk yarının geri kalan diliminde ev sahibi takım önemli fırsatlar yakalıyor ancak bunları gole çeviremiyor, Fenerbahçe ise sahada hiçbir varlık gösteremiyordu.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha derli toplu oynayarak başladı. Hemen ikinci yarının başında köşe vuruşundan kazanılan golle farkı da bire indiren temsilcimizin bu istekli oyunu 10 -15 dakika kadar sürdü.

57’de Mehmet Topal ile İsmail Köybaşı’nın amatörce çarpışması Zagreb’e üçüncü gol şansı veriyor, Olmo’nun pasıyla topla buluşan Hajroviç Fenerbahçelilerin umutlarını yok eden golü atıyordu.

Bu golden üç dakika sonra golün asistini yapan Olmo, maçın skorunu ilan eden golü atıyordu. Golün hemen ardından Cocu sahada varlık gösterebilen iki oyuncusu Aatif Chahechouhe ve Yassine Benzia’yı kenara alarak Beşiktaş maçına daha fazla önem verdiğini bir kez daha gösteriyordu.

Fenerbahçe’nin zamana ihtiyacı olduğu kesin, ancak oynanan oyun geleceğe dair umut vermiyor ki Fenerbahçeliler sabretsin.