Hopa Eğitim-Sen Şubesi 11. Olağan Kurul seçimini gerçekleştirdi. Yeni Yönetim Kurulu’nda 5 kadın öğretmen yer aldı

Hopa Eğitim-Sen kadınların elinde

Dilan Şahinbaş

Hopa Eğitim-Sen’in 11. Olağan Kurulu’nda yapılan seçimlerde yeni Yönetim Kurulu belli oldu. Yapılan seçimde Melis Diren Lokumcu, Zeliha Yıldırım, Ümit Ortak, Olcay Yazıcı ve Selvin Gül Kara yönetimde yerlerini aldı.

'KADIN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Yeni seçilen Yönetim Kurulu ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili açıklama yapan Olcay Yazıcı, dayanışmayı ve mücadeleyi artırarak ilerleyeceklerini vurgulayarak, “Her gün kadın cinayetlerinin gerçekleştiği ülkede, kadına yönelik erkek şiddetine karşı mutlaka bir sözümüz olacak. Yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.

'EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMDA ISRARCIYIZ'

Çocukların yarınları için, onlara aydınlık bir gelecek bırakmak için demokrasiyi, eşitliği, dayanışmayı örgütleyeceklerini ifade eden Yazıcı, “Eşit ve özgürce yaşamda ısrarcıyız, eğitimde gericileşmenin, dinsel dogmaların karşısında olup, bilimsel, kamusal, parasız, laik eğitimi her yerde daha yüksek sesle savunacağız” diyerek eşit, özgür, demokratik ve barış içinde bir yaşam için yapılacak çok şey olduğunu bildiklerini söyledi.

Yazıcı sözlerini, “Mücadelemiz; okulların bilimin sanatın ve birlikte kardeşçe yaşamanın deneyimlendiği alanlar olması mücadelesidir. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması mücadelesidir, bilimi, sanatı, sporu savunma mücadelesidi. Mücadelemiz; itaatkâr bireyler değil, sorgulayan bireyler yetiştirme mücadelesidir” diyerek sonlandırdı.