Hristiyan yurttaşlar Noel Bayramı'nı kutladı

Hristiyanlar, bugün Noel Bayramı'nı kutlamaya başladı. Her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık'ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık'ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Türkiye'nin birçok şehrinde Hristiyan yurttaşlar Noel Bayramı'nı kutladı.

İşte Türkiye'den noel kutlamaları:

MARDİN

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666779-1.

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Kırklar Kilisesi'nde Noel Bayramı dolayısıyla ayin yapıldı. Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ün yönettiği ayinde, Hazreti İsa'nın doğduğu mağarada bulunuşu ve ısıtılması, ateş yakılarak canlandırıldı.

ADIYAMAN

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666780-1.

Adıyaman ve Çevre İller Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek'in katılımıyla yapılan ayinde dualar edildi. Ürek, ayinin ardından davetlilere yemek ikram etti. Ürek, çocuklarla da bir araya gelerek onlara şeker verdi.

Ürek, Noel'in bütün Hristiyanlar arasında kutlanan bir bayram olduğunu dile getirerek, "Bu güzel günde herkes kiliseye gelip dua eder. Bugün aynı zamanda ayin gerçekleştirdik. Bugün mutlu bir bayramdır. Dileğimiz, tüm dünyada huzur tesis edilsin. Sevgili ülkemiz Türkiye'de her zaman huzur ve neşe bulunsun. Hoşgörünün yaygınlaştığı ve insanların birbirine saygınlığı olduğunu görmek istiyoruz. Bayramlar bunun içindir." dedi.

İSTANBUL

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666781-1.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias (ortada), Fener Rum Patrikhanesi'ndeki Noel ayinine katıldı. Patrikhanenin bahçesindeki kilisede gerçekleştirilen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666782-1.

Beyoğlu'nda Noel dolayısıyla ayin düzenlendi. Saint Antuan Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayinde, ilahiler söylendi ve İncil'den bölümler okundu. Cemaat üyeleri, ayinde mum yakıp dua etti.

DİYARBAKIR

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666783-1.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayinle Noel kutlandı. Tarihi kilisede papaz Yusuf Akbulut'un yönettiği ayinde, ilahiler seslendirildi.

MERSİN

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666784-1.

Mersin'deki Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı. Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan ve ışıklarla donatılan kilisedeki ayini, rahip Francis Dondu yönetti. Ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. Tarihi kilisedeki ayinin sonunda katılımcılar birbirlerine sarılarak Noel'i kutladı.

HATAY

hristiyan-yurttaslar-noel-bayrami-ni-kutladi-666785-1.

Antakya Ortodoks Kilisesi'ndeki ayini kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. Ayinde ilahiler okundu, mumlar yakılarak dua edildi. Ayin sonunda kilise bahçesinde havai fişek gösterisi sunuldu.