Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDAPAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Kürdistan Demokrasi Partisi Başkanı Mesud Barzani telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

HÜDAPAR ile Kürdistan Demokrasi Partisi arasında telefon görüşmesi

HABER MERKEZİ

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı ve Kürdistan Demokrasi Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

HÜDAPAR'ın Kürtçe Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu ile KDP Başkanı Sayın Mesud Barzani telefonla konuştular” denildi.

Paylaşımda Yapıcıoğlu ve Barzani’nin fotoğrafları yer aldı.

14 Mayıs’taki milletvekilliği seçimleri için Yapıcıoğlu dahil toplam 4 mensubunu AKP listelerinden aday gösteren ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek olan HÜDAPAR, geçmişte çeşitli suikastlar ve mezar evlerle anılan Hizbullah ile olan ilişkisi nedeniyle eleştiriliyor.

Partinin dün açıkladığı seçim beyannamesinde de nikahsız birlikteliklerin ve "zina"nın suç sayılması, 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi ve karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması gibi çağdışı vaatler yer almıştı.