İçişleri Bakanlığı, ABD'nin 'güvenlik ve seyahat' uyarısı hakkında yaptığı açıklamada, "Bu konuyla ilgili olarak, Türkiye için güvenlik uyarısı yapan mezkur ülkeden ve diğer pek çok ülkeden, dönem dönem tarafımıza iletilen istihbari bilgiler titizlikle kıymetlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin 'güvenlik uyarısı' hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı, ABD'nin Türkiye'ye yönelik güvenlik uyarısı hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "son dönemlerde İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kuran'a yönelik yapılan meşum eylemlerden sonra, olası provokasyonlara karşı tüm değerlendirmelerin yapıldığı ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı" bildirildi.

Bu kapsamda, IŞİD ve El-Kaide gibi örgütlerin söz konusu menfur olayları gerekçe göstererek pek çok ülkede eylem arayışında olduğuna yönelik bilgilerin değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Bu konuyla ilgili olarak, Türkiye için güvenlik uyarısı yapan mezkur ülkeden ve diğer pek çok ülkeden, dönem dönem tarafımıza iletilen istihbari bilgiler titizlikle kıymetlendirilmektedir. Daha önce dost bir ülkeden de gelen ve söz konusu ülkenin güvenlik uyarısı notunda da adı geçen şahıslar gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda herhangi bir silah, mühimmat ve eylem emaresine rastlanmamıştır. Ancak soruşturma, dijital materyal incelemeleri dahil olmak üzere tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir."

ABD GÜVENLİK UYARISINI GÜNCELLEMİŞTİ

ABD, Türkiye'ye yönelik seyahat ve güvenlik uyarısını 'teröristlerin olası misilleme saldırılarını' gerekçe göstererek güncellemişti.

ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, "ABD hükümeti vatandaşlarını, İstanbul'daki kiliselere, sinagoglara, diplomatik misyonlara veya özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgeleri gibi Batılıların uğrak yeri olan diğer yerlere teröristlerin olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor" denilmişti.

"Türk makamları bu konuyu araştırıyor" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Güncellemeler için medyayı takip edin" ifadelerine yer verilmişti.