Gökhan Zan, kendisine ait olduğu iddia edilen ve Turgay Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ikinci ses kaydının ardından açıklama yaptı. Zan, "Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
İkinci ses kaydının ardından Gökhan Zan'dan açıklama

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı hakkındaki iddialar nedeniyle adaylıktan çekmesinin yankıları sürüyor. Gökhan Zan, kendisine ait olduğu iddia edilen ve Turgay Kocakaya'yı ihanetle suçladığı ikinci ses kaydının ardından açıklama yaptı. Zan, "Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir" dedi. 

Sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Zan, şu ifadelere yer verdi:

"Bildiğiniz üzere, hakkımda ileri sürülen asılsız idddiaalar hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve adli süreç başlatıldı. Suç duyurusu sırasında Adli Tıp ilgili İhtisas Kurulu tarafından ivedilikle kriminal inceleme yapılmasını da talep etmiş bulunmaktayız. Temennimiz seçimden önce bu incelemenin tamamlanması ve tüm halkımızın gerçekleri görerek sandığa gidebilmeleridir. Adli makamların bu konuya özel bir hassasiyet göstermesini beklemekteyim. Yapılacak inceleme sonucunda hakikat ortaya çıkacak, hakkımda oynanan bu oyun tarihe de kara leke olarak geçecektir. Ben bu toprakların çocuğu olarak halkımızdan yalnızca, sahte dolduruşlara gelerek yargısız infazda bulunmamalarını, gerçeği iş işten geçmeden farketmelerini temenni ediyorum."

NE OLMUŞTU?

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı hakkındaki iddialar nedeniyle adaylıktan çektiğini açıklamıştı. Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik ilk ses kaydının ardından bugün yeni bir kayıt daha ortaya çıkmıştı. Kayıtta Gökhan Zan ile Turgay Kocakaya arasındaki konuşma yer alıyordu. Görüşmede Zan, Kocakaya'yı 'ihanet'le suçlayıp Hatay'a çağırıyor. Gazeteci İsmail Saymaz, görüşmenin 10 Mart'tan önce yapıldığını belirterek, "Aslında Gökhan Zan kendisine atfedilen ses kayıtlarının varlığını biliyordu, 10 Mart'tan önce biliyordu, buna rağmen savcılık yoluna başvurmayı düşünmemiş" demişti.