İstanbul Başakşehir İkitelli Organize sanayi bölgesinde 6 katlı bir fabrikanın çatı katında, plastik enjeksiyon ve karton malzemelerinin bulunduğu alanda dün yangın çıktı. Dün akşam saat 17.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmalarında bugün ilerleme kaydedildi ve yangın, saat 23.30 sıralarında kontrol altına alındı.

Kaynak: AA-İHA
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde yangın: Söndürme çalışmalarında 24 saat geride kaldı
Fotoğraf: AA

İstanbul'da Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada çıkan yangını söndürme çalışmaları 24. saatinde devam ediyor.

Dün (10 Haziran Cumartesi) saat 17:00'de -henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına müdahale gece boyunca ve bugün (11 Haziran Pazar) devam etti.

Eski Turgut Özal Caddesi'ndeki 6 katlı fabrikanın çatı katında başlayan ve tüm binaya yayılan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Toplumsal Olaylara Müdahale Aracıyla (TOMA) destek verildi. Çeşitli ilçe belediyelerine ait su tankerleriyle de su takviyesi yapıldı. Yanan binanın bazı bölümleri ve duvarları müdahale sırasında yıkıldı.

Gece saatlerinde İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Dün akşam saat 17:00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: İHA

BİNANIN DUVARLARI YIKILDI

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ederken binanın duvarlarında kısmen yıkılmalar meydana geldi. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre ise gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürün ve ham maddelerin bulunduğu binanın son iki katında çökmeler meydana gelirken, bazı katlarda alevli yangın sürüyor.

Fotoğraf: AA

YANGININ KAYNAK YAPARKEN ÇIKTIĞI İDDİA EDİLDİ

İtfaiyenin çalışmalarını yakından takip eden Adil Gölcük, "Telefon geldikten sonra koşa koşa geldik. Duyduğumuza göre orta katta kaynak yapılırken, talaşlara ateş sıçramış. Onun dışında kimyasal maddelerle birleşip yayılıyor. Temennimiz kısa sürede söndürülmesi. Buradan birçok insan ekmek yiyor" dedi.

Başakşehir'de dün meydana gelen 6 katlı iş hanı yangını 31 saat sonra kontrol altına alındı.